Peter en Martje Oude Hilbert. Foto: PR

Peter en Martje Oude Hilbert. Foto: PR

Bakkerij Oude Hilbert in Eibergen stopt na 85 jaar

EIBERGEN - Maar liefst 85 jaar was er een bakkerij in de Nieuwstraat in Eibergen. Na 1 maart niet meer, want Peter (67) en Martje (66) Oude Hilbert, eigenaren van de bakkerij op nummer 57, gaan met pensioen. Het is dan op de dag af 43 jaar geleden, dat het echtpaar uit Enschede de bakkerij overnam van de toenmalige eigenaar Van de Beek.

Peter werkte er toen al even: hij trad in 1977 als banketbakker in dienst bij Bakkerij Van de Beek.

Piet van de Beek was de zaak enkele jaren voor de oorlog begonnen, en zijn zoon Herman nam het daarna over tot de intrede van het echtpaar Oude Hilbert, in 1978.

Van 1994 tot 1999 was de zaak tijdelijk in handen van Bakkerij Huurneman, destijds een bakkerij uit Neede omdat Peter Oude Hilbert door gezondheidsproblemen zijn beroep niet kon uitvoeren.

Na vijf jaar was hij voldoende hersteld om op 1 maart 1999 samen met zijn vrouw en zoon Mischa opnieuw te starten met Bakkerij Oude Hilbert. Door Mischa leek het leek er even op dat er opvolging was, maar hij besloot toch verder te gaan in loondienst.

Peter en Martje hebben met veel plezier de zaak draaiende gehouden, maar de laatste jaren werd het steeds zwaarder door de toenemende concurrentie. Toch is de liefde voor het vak altijd gebleven en er zal zeker nog gebakken worden aan de Nieuwstraat, alleen nu als hobby.

Op 27 februari is de winkel voor het laatst geopend, tot om 14.00 uur de deur voor het laatst op slot gaat. Door corona zijn er helaas geen speciale activiteiten, maar toch willen Peter en Martje alle trouwe klanten hartelijk bedanken.

Ze doen dat met een kleine attentie die tussen 24 en 27 februari in de winkel klaarstaat.