Maak je eigen pixelpuzzel met de online workshop van BIEBlab Kunstwijs. Foto: PR

Maak je eigen pixelpuzzel met de online workshop van BIEBlab Kunstwijs. Foto: PR

Pixelpuzzelen bij BIEBlab Kunstwijs

OOST-ACHTERHOEK - BIEBlab Kunstwijs leert kinderen van groep 5 tot en met 8 in twee gratis online workshops hoe ze een pixelpuzzel moeten maken. De worskshops zijn op de woensdagen 17 en 24 februari en bieden plaats aan tien deelnemers per bijeenkomst.

De bijeenkomsten van BIEBlab, een activiteit van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen op dit moment in de vestigingen Ruurlo, Eibergen en Lichtenvoorde geen doorgang vinden, maar online kan er nog wel veel. Online aanmelden kan op de site en deelname is gratis.

De workshop is bedoeld voor kinderen die het leuk vinden om te puzzelen en creatief bezig te zijn. Zij leren een eigen pixeltekening op papier om te zetten in een soort puzzel die ze aan een ander kunnen geven of sturen. De uitdaging: lukt het de ontvanger om met de 'aanwijzingen' de afbeelding tevoorschijn te 'toveren'?

Twee keer per maand worden er in drie vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand en in Lichtenvoorde op de tweede en vierde donderdag van de maand.

De ene keer verzorgt 'Muziek en Kunstwijs' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.


www.oostachterhoek.nl/BIEBlab