De oranje pmd-container wordt geleegd in week 7, van 15 tot en met 19 februari. Foto: Rob Stevens

De oranje pmd-container wordt geleegd in week 7, van 15 tot en met 19 februari. Foto: Rob Stevens

Legen PMD-container eenmalig week verschoven

BERKELLAND - De winter heeft toegeslagen met een overvloedige hoeveelheid sneeuw. Trottoirs en wegen zijn daardoor moeilijk begaanbaar. Ook voor de vuilnisophaaldienst van de firma Ter Horst. Dat is de reden dat de PMD-containers de afgelopen week niet zijn geleegd.

In plaats daarvan gebeurt dat in weeknummer zeven, van 15 tot en met 19 februari. De inzameling van de groene GFT-containers kom daardoor voor deze keer die week te vervallen. De GFT-container wordt in de eerste week van maart dan weer voor het eerst geleegd.

Ondertussen is de gemeente natuurlijk bezig (geweest) met de bestrijding van de gladheid. Het grootste gevaar is de ochtendgladheid. Voor het strooien is een prioriteitsvolgorde van kracht. De hoogste prioriteit hebben de wegen met een ontsluitende en verbindende functie, daaronder vallen ook fietspaden, fietstunnels en busroutes. De avond ervoor wordt daarom preventief gestrooid. De tweede prioriteit hebben alle andere wegen met een ontsluitende functie en de wegen bij scholen en zorgcomplexen.

Er wordt dan pas gestrooid als het daadwerkelijk glad is. De rest van de wegen wordt gestrooid en sneeuwvrij gemaakt als er sprake is van minimaal 48 uur zeer strenge vorst in combinatie met sneeuwval. Ook daarbij wordt een prioriteitsvolgorde gehanteerd.