De tuin van 't Meihuus. Foto: PR
De tuin van 't Meihuus. Foto: PR

Tuin ’t Meihuus weer open

BREEDENBROEK - Na een heftige winter en een koud en guur voorjaar wordt de tuin van t Meihuus weer opengesteld voor liefhebbers van tuinen, natuur en kunst. De eerste open tuin-zondag op ’t Meihuus is op 16 mei, van 11.00 tot 17.00 uur.

In deze lente op ’t Meihuus ziet men wel vijftig tinten groen in bloeiende bomen, heesters en vaste planten. Sommige met hun heerlijke geuren. De verschillende bollen en de vroege planten die in bloei staan, geven kleur aan de verzorgde tuin. Naast alle groene elementen wordt er - als aanvulling op de eigen kunst - door een tweetal kunstenaars geëxposeerd.

Glasfusing Achterhoek zal bijzondere glaselementen presenteren. Boomkunstenaar Hans Nijmeijer heeft een aantal houtsculpturen geplaatst. Deze Achterhoekse kunstenaars geven met hun werk een extra dimensie aan de veelzijdige tuin.

De bijenkasten zijn weer geplaatst in de bloemenwei en de imkers van Imkerij ’t Beggelder zijn aanwezig met hun demokast en honingproducten. Ook aanwezig is Steven Oostendorp van Buxus Dokter voor deskundig advies voor het biologisch behandelen van buxus.

Indien gewenst kunnen bezoekers genieten van koffie of thee met daarbij iets lekkers. Er is voldoende ruimte om rekening te houden met de coronaregels.

Overige open zondagen zijn op 13 juni, 4 juli en 1 augustus, telkens van 11 tot 17 uur. Daarnaast is de tuin op alle vrijdagen in juli ook te bezoeken van 13 tot 17 uur. Groepen vanaf 10 personen zijn ook op andere dagen welkom, op basis van een afspraak vooraf. De entree kost drie euro per persoon.

2021 is het laatste jaar waarin de tuin voor individuele bezoekers wordt opengesteld. Landschapstuin 't Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof is te vinden aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek.


www.meihuus.nl