Kunstenaar Herman Wansing bij zijn beeld ‘Gitaar’. Onder de doek zijn speciaal vervaardigde beeld voor Wibi Soerjadi. Foto: Rob Weeber
Kunstenaar Herman Wansing bij zijn beeld ‘Gitaar’. Onder de doek zijn speciaal vervaardigde beeld voor Wibi Soerjadi. Foto: Rob Weeber

Herman Wansing exposeert voor tweede jaar bij Wibi Soerjadi

NEEDE - Vorig jaar was de primeur toen hij gevraagd werd om de tuinconcerten van Wibi Soerjadi op te luisteren met zijn beelden. Dat beviel zo goed dat beeldhouwer Herman Wansing ook dit jaar weer is uitgenodigd om zijn beelden bij Villa Peckedam in Diepenheim neer te zetten. Saillant detail is dat Soerjadi dit jaar 40 jaar concertpianist is.

Door Rob Weeber

Tijdens zijn tuinconcerten zal Soerjadi wederom een gevarieerd programma spelen met vele hoogtepunten uit zijn carrière, waaronder ook zijn composities uit ‘Wibi at the Movies’. “Natuurlijk staan de concerten centraal,” legt Wansing uit. “Maar als kunstenaar ben ik vereerd dat mijn beelden deel uitmaken van de gehele entourage. Mijn opvallendste beeld is misschien wel dat van de ‘G-sleutel’. Daarnaast stel ik ook de ‘Gitaar’ weer op. Tijdens de pauze van de concerten sta ik in de beeldentuin en sta ik het publiek te woord. Gelukkig is er ook veel belangstelling voor mijn werk.” Speciaal voor het jubileum vervaardigde Wansing een beeld voor de pianist. Hij hoopt dit tijdens een van de komende concerten te kunnen overhandigen.

De concertreeks loopt van zondag 24 juli tot en met zondag 29 augustus en vinden in de weekenden plaats. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.ticketmaster.nl/artist/wibi-sperjadi-tickets/817713.