Het kraampje bij het Eibergse dierenpark. Foto: PR
Het kraampje bij het Eibergse dierenpark. Foto: PR

'Mijn animo om hier mee door te gaan staat op het spel'

Weer vandalisme in dierentuintje Eibergen

EIBERGEN - Jaap Kruidenier baalt er verschrikkelijk van. Voor de tweede keer binnen een aantal weken zijn bij hem een groot aantal potten jam meegenomen. Die verkoopt hij in een kraampje langs het fietspad bij het dierenpark aan de Venneslatweg in Eibergen. Liefhebbers kunnen daar jam uitzoeken en het geld in een busje doen. Een deel van de 25 potten jam is in gruzelementen terug gevonden langs het fietspad over de oude spoorbaan in Eibergen.

Door Rob Stevens 

Kruidenier: “Het moet in de nacht van zondag op maandag zijn gebeurd. Mijn vrouw en ik hebben namelijk zondag tot een uur of tien ’s avonds buiten gezeten en toen niets gehoord. ’s Ochtends was de kraam leeg, alle potten jam waren verdwenen, zo’n 25 stuks. Twee potten heb ik in de berm van het fietspad teruggevonden. De rest moet dus nog bij iemand in de fietstas zitten, denk ik dan. Ik ben helemaal klaar met dit soort vandalisme. Mijn hoop is gevestigd op ouders of wie dan ook die die potten jam ergens tegen komen en daarover contact met mij zoeken. Mijn animo om hier mee door te gaan staat op het spel. Ik heb er zo eigenlijk geen zin meer in.”

De opbrengst van de verkoop van de jam langs het fietspad bij het dierenpark is voor het goede doel. Aan de Rekkense Binnnenweg in Rekken staat nog zo’n kraam. Het is eigengemaakt jam van Rotaryclub Neede. Van de opbrengst wordt elk jaar weer een ander jeugdproject in Berkelland ondersteund. Dit jaar ging het geld naar het vernieuwde skatepark op De Maat in Eibergen.