Dahliapracht in kunstobjecten route in Rekken

Algemeen

REKKEN - Wel of geen bloemencorso in Rekken dit jaar. Het hield de gemoederen in het grensdorp danig bezig. Begin juni werd er door het bestuur in samenspraak met de wagengroepen besloten om het door te laten gaan. De versoepelingen rondom corona lieten toe dat er een school- en volksfeest gehouden kon worden. Groot was de teleurstelling toen begin juli versoepelingen teruggedraaid werden. Het financiële risico werd te groot om een corso door te laten gaan. Helaas geen corso dit jaar, maar wel een kunstobjecten route. 

Om iedereen toch te laten genieten van de creatieve creaties van de wagenbuurten en kinderen, wordt het bloemencorso omgedraaid; per fiets of auto langs objecten met een thema en beplakt met dahlia’s. Via een fiets- en autoroute zijn de objecten te bezichtigen. Op vrijdag- en zondagavond worden de objecten verlicht, zodat deze nog mooier uitkomen. Tevens is aan de bewoners, aanwonend aan de autoroute, gevraagd om hun boerderij/huis of tuin ook te verlichten. Op deze wijze kan iedereen zien dat Rekken ook bij avond een mooi dorp is. De fietsroute heeft een lengte van ongeveer 17 kilometer en de autoroute is 40 kilometer. 

De organisatie heeft ook een publieksprijs 2021 in het leven geroepen. Iedere deelnemer kan op een stemformulier aangeven welk object het mooiste is. Maandag 30 augustus zal de publieksprijs worden uitgereikt.

De fietstocht langs de dahliaobjecten start 27, 28 en 29 augustus om 13.00 uur vanaf het veld Weaverskamp (voor navigatie: Lindevoort 9). Fietsroutes zijn alle dagen verkrijgbaar tot 17.00 uur en kosten 2.50 euro per deelnemer.
De autoroute is vrijdag 27 en zondag 29 augustus te verkrijgen op hetzelfde veld: Weaverskamp. Vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur en zondag tussen 19.00 en 21.00 uur. Kosten hiervan zijn 5 euro per auto.