Heide bloeit in het Haaksbergerveen

REGIO - Het Haaksbergerveen gelegen tussen het dorp en de Duitse grens is altijd al een bijzonder natuurgebied geweest, maar in de maand augustus is het er nog mooier. De heide bloeit en zorgt zo voor een prachtige paarse gloed. 

Er zijn enkele goed begaanbare wandelpaden door het moerassige veengebied en met een beetje geluk komt men er de schaapskudde tegen. Deze kudde bestaat uit ongeveer 500 dieren en graast al meer dan 30 jaar in dit gebied. Ze helpt op die manier mee aan het in stand houden van het veen.
Zonder begrazing neemt berkenopslag de overhand en ontstaat binnen 10 jaar een berkenbos. Naast het werk van de kudde is het natuurlijk altijd een enorme toeristische trekpleister om de schapen tegen te komen.

In het Educatief Centrum bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11 in Haaksbergen is een permanente expositie over het Haaksbergerveen en de schaapskudde te zien. Ook zijn er interactieve spelletjes voor de kinderen en een klein speeltuintje naast het terras. 

Het Educatief Centrum is tot eind september elke dag geopend. Op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur en in het weekend van 13.30 tot 17.00 uur.