Vier grote emmers met oud en vreemd geld zijn al vol. Foto: PR

Vier grote emmers met oud en vreemd geld zijn al vol. Foto: PR

Inleveren
koffiepunten en oud en vreemd geld kan nog een paar weken

Eerste vier grote emmers vol in Eibergen en Neede

EIBERGEN/NEEDE - De actie van de Lionsclub met de inzameling van DE-koffiepunten en oud en vreemd geld loopt deze maand nog. Doel is om mensen die het een heel stuk minder hebben te helpen met de opbrengsten.

Ook al genieten we momenteel van prachtige dagen: 'het is weer voorbij die mooie zomer!' Wat waren er veel zaken om van te kunnen genieten: milde temperaturen die uitnodigden voor veel en gezonde buitenactiviteiten, op de lange avonden met gunstige omstandigheden om te barbecueën, voor de zonzoekers eindelijk weer mogelijkheden om buitenlandse vakantiereizen te maken. En voor de sportliefhebbers veel evenementen om van te genieten: Olympische Spelen, de bekende tennistoernooien, fietsrondes et cetera. Nog heel vers in het geheugen liggen de enorme prestaties van de Nederlandse deelnemers aan de Paralympics: bewonderenswaardig wat mensen kunnen presteren met een handicap.

De inzamelactie loopt
tot en met
30 september


Maar ook de Lionsclub constateert, dat er helaas op de wereld, dichtbij en veraf, nog zoveel mensen zijn die een gelukkig leven moeten ontberen. Ze leven in armoede, vaak in combinatie met hongersnood. Anderen leven met lichamelijke beperkingen, waardoor een volwaardige deelname aan deze samenleving niet mogelijk is. Ongetwijfeld is de motivatie van deze mensen vergelijkbaar met de sporters van de Paralympics, maar is de aandacht voor hen veel te beperkt. Als gezonde en welvarende Nederlander kan men daar wat aan doen.

Door ze te helpen bijvoorbeeld middels de inzamelactie van DE-waardepunten en oud en vreemd geld, waar in het begin van dit jaar mee begonnen is, een mooi vervolg te geven. Zoals men wellicht al weet: bij de AH-filialen in Neede en Eibergen staan nog steeds de verzamelzuilen voor de DE-punten en het vreemde en oude geld. De opbrengsten tot nog toe waren boven verwachting, daar zijn al vele noodlijdende medemensen plaatselijk mee geholpen door donaties aan de voedselbanken ofwel in de derde wereld door het faciliteren van staaroperaties bij slechtzienden.
Gebruik de opgedane energie van de afgelopen zomer door deze te steken in het helpen van de medemens. Wellicht is er geld over van een buitenlandse reis of heeft men de afgelopen tijd een extra kop DE-koffie gedronken om nog maar meer punten te sparen: haal ze tevoorschijn, vraag familie en buren hetzelfde te doen en lever ze in bij de AH-boxen in Eibergen en Neede. Zo werkt men mee aan het goede doel, de medemens is dankbaar dat de komende winter voor hem/haar minder streng zal zijn. Kunnen zij straks ook wat meer genieten van een herboren Nederlands Elftal op het WK, mede dankzij al die steun via die verzamelzuilen: dank namens hen! De inzamelactie loopt tot en met 30 september.