Drie punten voor Boemerang in Mariaparochie

Prima start Eibergse volleybalsters na goede voorbereiding

EIBERGEN - Eindelijk was het dan zover. Na een lange pauze en een goede voorbereiding moest het dan maar gebeuren in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In Mariaparochie tegen Krekkers DS 2 werd in een spannende wedstrijd de eerste punten binnen gehaald. De eerste set was direct al spannend en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 25-25. Over en weer werden punten gescoord en verloren maar uiteindelijk werd deze set met 31-29 door Krekkers gewonnen.

De tweede set verliep heel voorspoedig en binnen de kortste keren stond Fysio Eibergen voor met 19-08. Normaal is de winst dan binnen, maar hier liep het anders. Krekkers knokte zich terug in de wedstrijd door een lange serve serie, waarbij aan Eibergse kant zo’n beetje alles fout ging. Toch werd ook deze set, zei het nipt, met 25-27 gewonnen.
De derde set liep goed, de rust was terug in de ploeg, maar Krekkers maakte weer een inhaalslag en prompt sloeg de frustratie weer toe aan Eibergse kant en maakte Krekkers daar dankbaar gebruik van en wonnen zij de set met 25-23.
De vierde set leek op de derde. Fysio Eibergen liep uit, Krekkers knokte zich terug, veel onrust, maar uiteindelijk wonnen de gasten de set met 23-25. De vijfde en beslissende set is de start van Fysio goed en gelukkig kon dat gevoel worden vastgehouden. Nu werd het bij Krekkers onrustig en daar kon Fysio Eibergen goed van te profiteren. Op de stand van 14-10 redde Marit Pasman met een pancake een bal, waarna direct het winnende punt werd binnengehaald. Met 3-2 ging de winst en de eerste drie punten naar Eibergen.
Komende donderdag wordt in de vertrouwde Pickerhal de tweede wedstrijd gespeeld, tegen Dynamo 2 Tubbergen.