Esther Klein Gunnewiek. Foto Rob Stevens
Esther Klein Gunnewiek. Foto Rob Stevens

Tentoonstelling Esther Klein Gunnewiek in De Huve

EIBERGEN - Esther Klein Gunnewiek schildert en tekent pas sinds een jaar of vijf. Maar met succes. De maanden oktober en november exposeert ze haar werken in Dorpshuis de Huve in Eibergen. Het is haar eerste expositie. Het gaat om een gevarieerde reeks werken met onder andere kleurrijke schilderijen van bloemen en portrettekeningen.

Door Rob Stevens

Vrijdagmiddag hangt Esther (46) samen met haar moeder de schilderijen en tekeningen op hun plek in De Huve. Een van de meest opvallende portrettekeningen is die van haar vader. Hij overleed in 2017. Ze was al begonnen aan de tekening toen nog niet bekend was dat haar vader André ongeneeslijk ziek was. André Bekker heeft het voltooien van de tekening nog meegemaakt. De moeder van Esther weet nog dat hij zei: “Nu ben ik vereeuwigd in een fantastisch portret, gemaakt door mijn dochter.”

Het was dit minutieus met potlood getekend portret van haar vader waarmee Klein Gunnewiek in 2018 de publieksprijs van de Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst won. Op dinsdag 30 januari dat jaar nam ze haar prijs in ontvangst tijdens de uitzending van’ Tijd voor MAX’ op NPO 1. Ze versloeg negen andere finalisten op basis van het aantal stemmen. De tekening is ook te zien in De Huve en heeft normaal een prominente plek in haar woonkamer. Esther heeft sinds 2016 schilder- en tekenles van Dennis Sierhuis uit Haaksbergen. Ze werkt vanuit huis en heeft daar een klein atelier op zolder.

www.facebook.com/AtelierEstherBekker

www.estherbekker.nl

Portrettekening Andre Bekker. Foto Rob Stevens