Inzameling voor Voedsel- en kledingbank

EIBERGEN/REKKEN - Op 5 oktober houdt de Diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk.

Tijdens de inzameling van september zijn er tien kratten houdbare levensmiddelen gebracht in de vorm van blikken groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, rijst en toiletartikelen.

In de collectebus zat een mooi bedrag aan contant geld. Dit geld wordt gebruikt om vaste lasten te betalen zoals energiekosten voor het pand in Lichtenvoorde en het onderhoud en benzinekosten van de bussen die de pakketten naar de uitgiftepunten brengen.

De voedselbank is blij met elke aanvulling van de voorraden. Men kan schone, liefst eigentijdse kleding brengen voor de kledingbank. Ook hier is grote behoefte aan.

De inzameling vindt plaats in de consistorie van de Oude MattheĆ¼s aan de Grotestraat. Er staan vrijwilligers klaar van 10.00 tot 11.30 uur om de bijdragen in ontvangst te nemen. De vrijwilligers hopen weer op een grote opbrengst. 

Voor meer informatie: www.kledingbankwinterswijk.nl www.voedselbankachterhoek.nl