Mandala maken, 'makkelijk en fijn om te doen'

EIBERGEN  - De werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken en Neede houdt maandag 11 oktober een avond mandala tekenen. Het maken van een mandala is niet alleen leuk, makkelijk en fijn om te doen, maar het kan voor de maker in kwestie ook een weg zijn naar zijn of haar eigen innerlijk, de kern. 

Wie zo bezig is met kleur en fantasievormen merkt dat- zelfs als men niet gewend is om te tekenen of schilderen- deze oervormen als vanzelf ontstaan. In de natuur zijn we al omringd door ‘natuurlijke’ mandala’s, zoals het hart van een bloem, de nerven van een boom. Wie zich hiervan bewust wordt steeds meer de cirkel en spiraalvormen in de natuur zien. Ook als men in de spiegel in z'n ogen kijkt ziet prachtige mandala’s in de iris. Een mandala kan men zo makkelijk en zo ingewikkeld maken als men zelf wil, basis is een cirkel, waarbinnen dit gebeurt (en soms zelfs er even buiten…) en de cirkel kan men met een mal of passer maken. 

Tijdens de bijeenkomst van de werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken en Neede gaan de deelnemers werken met aquarelpotloden, dat zijn kleurpotloden, waarvan de kleuren met wat water een aquarel-effect kan worden geven; ondergrond is een stevig soort aquarelpapier. 

De werkgroep I&O nodigt belangstellenden hartelijk uit om op avontuur te gaan met het tekenen van een eigen mandala onder leiding van Marian van Delft. De bijeenkomst is op 11 oktober vanaf 19.30 uur in De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. Opgave bij: Bernard van Delft (info@egelstee.nl, tel. 0545-294993).