Bennie Waanders en zijn manuscript. Foto: PR
Bennie Waanders en zijn manuscript. Foto: PR

Bennie Waanders vertelt over zijn herinneringen aan Neede

NEEDE - Bennie Waanders (1954) houdt woensdag 10 november om 20.00 uur een lezing in de Kronenkamp over zijn herinneringen aan Neede en het boek dat hij daarover schreef: Terug naar de molen, herinneringen aan Neede. Bennie is een enthousiast en bevlogen verteller. De lezing is een initiatief van Rotaryclub Neede. Dit jaar volgen nog meer vergelijkbare openbare lezingen.

Door Rob Stevens

Waanders groeide op in Neede. Needenaren kennen Bennie Waanders natuurlijk van de muziek. Hij heeft conservatorium gedaan en speelt saxofoon. Waanders is 28 jaar dirigent geweest van muziekvereniging Amicitia in Rietmolen en heeft in vele bandjes gespeeld. Hij maakt al jaren losse aantekeningen over verhalen, herinneringen en anekdotes die betrekking hebben op Neede. Sinds hij met pensioen is, vond hij de tijd al die aantekeningen om te zetten in een mooi afgerond boek dat het eind van dit jaar verschijnt.

Waanders’ eigen herinneringen betreffen vooral de periode van midden jaren vijftig tot begin zeventig. Maar zijn boek gaat niet alleen over de herinneringen van Waanders zelf. Ook die van zijn ouders zijn in het boek verwerkt. Zijn vader zat voor de KVP en later het CDA in de gemeenteraad van Neede. Zijn moeder was er een van ‘Ten Brinke’. Die familie beschikte over veel gronden in en rond Neede. De grond waar de katholieke kerk op stond was ook van Ten Brinke. Zijn overgrootvader heeft voor de begraafplaats de oude toegangspoort gesmeed. Diens initialen (G. J. ten B.) staan in het hekwerk.

Zij die geïnteresseerd zijn in het boek kunnen hem daarvoor rechtstreeks benaderen via zijn e-mailadres: benniewaanders@hotmail.com. De avond begint om 20.00 uur in Het Filter van de Kronenkamp. De entree is gratis. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Er is maximaal plaats voor honderd personen. Vol is vol en wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Muzikant Bennie Waanders vertelt over zijn boek, over Neede. Foto: PR