FYsio Eibergen-Boemerang knokt zich naar winst

EIBERGEN - Voor het eerst sinds lange tijd speelde Fysio Eibergen-Boemerang in de Pickerhal Eibergen, een wedstrijd met publiek. Tegenstander was Halley uit Wehl en deze wedstrijd moest gewonnen worden. Na twee nederlagen werd het tijd om de punten in Eibergen te houden. Dat lukte de Eibergse dames na een bloedstollend gevecht.

Vanaf het begin probeerde Alfred Oonk, druk coachend langs de zijlijn, zijn team bij de les te houden. Al snel werd duidelijk dat de aanvalskracht van Halley niet te onderschatten was. Hoge aanvallen vanaf de buitenposities konden niet of nauwelijks gestopt worden. Toch hield Fysio Eibergen stand en werden de punten om en om verdeeld. Een paar stopfouten aan het eind van de set zorgden ervoor dat de winst met 25-22 naar Halley ging.
Aan het begin van de tweede set kwam Fysio Eibergen-Boemerang wat los van de tegenstander. Maar door eigen fouten en wat gerommel aan het net kwam Halley op 7-7 langszij. De Eibergse ploeg hield echter een kleine voorsprong en bij de stand van 17-14 had de coach van Halley een time-out nodig om zijn ploeg in het gareel te krijgen. Ook de coach van Fysio greep op 20-21 naar een time-out, maar de servedruk van Halley was te groot en ook deze set ging met verloren met 21-25.

Bij de derde set keek Fysio Eibergen dus tegen een achterstand aan van 2-0. In deze set zou het arbitrale duo een rol gaan spelen. Bij de stand van 10-10 besliste de tweede scheidsrechter over een bal die volgens de ene ploeg in was en volgens de andere uit. Goed serveren van Marit Heuvink bracht Fysio op een kleine voorsprong en ook de serve van Mirjam Wentink was te machtig voor Halley. Halley maakte daarna een opstellingsfout en dat leverde Fysio weer een punt op en zo bleef Boemerang aan de goede kant van de score. Maar ook bij Fysio was er een moment van verwarring, wie wel of niet moest serveren en dus kreeg Halley ook een goedkoop punt. Toch bleef Fysio aan de goede kant van de score en werd de set met 25-20 gewonnen.
Aan het begin van de vierde set ging de eerste scheidsrechter in de fout met een in-uit bal van Boemerang, maar dat deerde Fysio niet. Toch hield Halley de overhand en op 14-18 had coach Oonk weer een time-out nodig om het tij nog te keren. Een paar goede blocs leverde Fysio zowaar punten op en kwam het bij Halley langszij. Beide teams knokten om de punten en even leek het erop dat Halley de winst zou pakken. Simone Lankhaar serveerde naar 24-22, maar Halley kwam terug naar 24-24. In een waar gekkenhuis lukte het Fysio de winnende punten te scoren en vooral het killing blok van Simone Lankhaar was daarbij beslissend. Winst 26-24 en dus gelijk in sets 2-2.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Het begin van de set was om en om punten scoren. Discussies over een touche-bal, lange ralleys en de vraag was lukt het Fysio om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op de stand van 9-11 zag het er niet goed uit. Een goede redding van Fleur Vrielink zorgde voor opluchting. En een paar foute ballen van Halley brachten Fysio Eibergen op voorsprong. Simone Lankhaar serveerde met een ace de set uit, 16-14 en winst met 3-2.

Komende zaterdag speelt Fysio Eibergen-Boemerang een uitwedstrijd tegen LIVO in Westervoort, begin 18.30 uur.