Koormuziek in de eeuwenoude Matthëus. Foto: PR

Koormuziek in de eeuwenoude Matthëus. Foto: PR

Vocaal Ensemble Consorte in De Oude Mattheüs Eibergen

EIBERGEN - Vocaal Ensemble Consorte geeft een koorconcert op zondag 14 november om 16.00 uur in De Oude Mattheüs Eibergen.

Vocaal Ensemble Consorte uit Nijmegen geeft concerten op stemmige en soms markante locaties. Zo trad het gezelschap eerder niet alleen in sfeervolle kerken en kapellen op, maar ook in de Nijmeegse Splendorfabriek en het Museum Kam. De opening van de Gaudeamus Muziekweek 2019 werd door Vocaal Ensemble Consorte samen met het New European Ensemble verzorgd met een spectaculair optreden in de buitenlucht aan de Weerdsluis in Utrecht. Vocaal Ensemble Consorte zingt muziek van de 16de tot en met de 21e eeuw.
Bij elk project wordt een nieuwe dirigent betrokken. In De Oude Mattheüs staat Vocaal Ensemble Consorte onder leiding van Imre Ploeg. Het programma omvat werken van onder meer Arvo Pärt, Benjamin Britten en Louis Andriessen.
Een kaart aan de kassa kost 12,50, inclusief koffie voorafgaande aan het concert. Reserveren kan ook: via activiteitendom@gmail.com. Betalen bij voorkeur met gepast geld, men kan in de Mattheüs niet pinnen.

Meer info: Henny Tuut, tel. 06 -13671193.