Inzameling voor Voedsel- en Kledingbank

Algemeen

EIBERGEN/REKKEN - Op 2 november houdt de Diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen Rekken haar maandelijkse inzameling voor de Voedselbank in Lichtenvoorde en voor de Kledingbank in Winterswijk.

Tijdens de inzameling van oktober zijn er twaalf kratten houdbare levensmiddelen gebracht in de vorm van blikken groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, rijst en toiletartikelen. Iedere gever wordt hartelijk bedankt.
Nu de prijzen van levensmiddelen en energiekosten snel stijgen, zal het voor de cliënten van de voedselbank in de komende tijd steeds moeilijker worden om rond te komen. De wekelijkse pakketten zijn hierbij hard nodig. Bijdragen zijn daarom zeer welkom.
De voedselbank is blij met financiële bijdragen om de hoger wordende energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde te betalen. Ook voor benzine voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de uitgiftepunten brengen, moet betaald worden. Er staat een collectebus klaar in de consistorie.

Mensen kunnen schone, liefst eigentijdse kleding brengen voor de kledingbank. Ook hier is grote behoefte aan.

De inzameling vindt plaats in de consistorie van de Oude Mattheüs aan de Grotestraat in Eibergen. Er staan vrijwilligers klaar van 10.00 tot 11.30 uur om de bijdragen in ontvangst te nemen.


www.kledingbankwinterswijk.nl

www.voedselbankachterhoek.nl