Nieuw welkomstbord voor Eibergen. Foto: Rob Stevens
Nieuw welkomstbord voor Eibergen. Foto: Rob Stevens

Eibergs centrum open met markt, griezelen, muziek en vuurwerk

Algemeen

Ook nieuw welkomstbord officieel onthuld

Door Rob Stevens

EIBERGEN - Eibergen staat voor een weekend vol festiviteiten. Dat heeft alles te maken met de opening van het centrum dat de afgelopen jaren een forse facelift heeft gekregen. Zondag zullen burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Gerjan Teselink om 16.00 uur het nieuwe centrum officieel openen.

Maar daar blijft het niet bij. Vrijdagavond is er als onderdeel van het Halloweenweekend een griezeltocht in het centrum. Zaterdagmiddag is de najaarsmarkt met zo’n zestig kramen met daarna vanaf half zes Proef & Eet, een proeverij met fingerfood van de beste horeca en foodies uit Eibergen. ’s Avonds treedt Jackfire live op in de grote feesttent op de Brink. Hiervoor is een QR-code nodig of testbewijs. Zondag is het koopzondag met ‘s middags de Najaarsmarkt Kunst & Crea en ook weer Proef & Eet. Dan worden ook sleutelhangers uitgedeeld die de aandacht vestigen op de interactieve Berkelgame die op smartphones kan worden gespeeld.
De opening van het centrum wordt om 19.30 uur spectaculair afgesloten met de Fright Night vuurwerkshow op de Nieuwe Maat.

Ter gelegenheid van het vernieuwde centrum heeft Janet Timmerije een nieuw welkomstbord ontworpen langs de oude N18 bij het oorlogsmonument. Op de panelen is aan de ene kant van het bord een ijsvogel te zien en aan de andere kant een vlucht grauwe ganzen. Timmerije en wethouder en Eibergenaar Gerjan Teselink nemen donderdag het bord officieel in gebruik door de ledverlichting aan te sluiten.


www.ineibergen.nl/halloweekend