Halloween Heks Kneusje. Foto: PR
Halloween Heks Kneusje. Foto: PR

Op zoek naar Halloweenheks Kneusje

Algemeen

NEEDE – Halloween, All Hallows Eve, betekent letterlijk Allerheiligen, de avond voor 1 november. De hele maskerade die het feest typeert, was bedoeld om de boze geesten af te weren. Oorspronkelijk was het een Iers feest, tegenwoordig echter wordt het bijna overal gevierd.

Door Rob Weeber

Kinderen lopen ’s avonds langs huizen en roepen ‘trick or treat’, een plaagstootje of wat lekkers. Als het goed is, eindigt het in het laatste. Dat hopen ook de kinderen die vrijdagavond 29 oktober in Neede langs zestien ondernemers gaan tijdens hun Halloweentocht van speeltuin De Berg naar het Vlearmoesplein. Maar liefst 350 kinderen hebben zich aangemeld voor de tocht, georganiseerd door Jimmy’s in samenwerking met de Neede Ondernemersvereniging, speeltuin De Berg en Beweeg Wijs. “We zijn ontzettend blij met de samenwerking”, aldus jongerenwerkster Veronica Kasteel van Jimmy’s. “Samen coronatijd doorkomen, is van maatschappelijk belang en vooral belangrijk voor de jongeren.”

Waar is heks Kneusje verborgen?
Het doel van de tocht is het vinden van de heks Kneusje die al sinds de coronatijd zoek is. Bij zestien ondernemers krijgen de afzonderlijke groepjes kinderen naast wat lekkers ook een puzzelstukje. Als uiteindelijk alle zestien puzzelstukjes samengelegd worden, is de verblijfsplaats van heks Kneusje zichtbaar. De tocht naar het Vlearmoesplein is in twee routes ingedeeld. De jongste kinderen lopen de minder griezelige tocht, de oudsten de griezelige tocht. Onderweg lopen dertig Halloweengriezels rond die te pas en te onpas opduiken.

Vrijdag wordt vanaf 19.00 uur gestart in Speeltuin De Berg. De avond eindigt op het Vlearmoesplein rond 21.45 uur. Het lekkers dat de kinderen onderweg krijgen is mede afkomstig van Bakkerij Stroet, Studio 16 en cafetaria-lunchroom De Smulgril. Maar er is ook een prijsje voor de mooist versierde tuin langs de griezelroutes. Die prijs zal worden uitgereikt door de huidige jongerenprins en -prinses, Bas ten Hoopen en Anne Olminkhof.