Repair Café Beltrum van start

Een plek voor vrijwilligers met afstand tot de arbeidsmarkt, een tweede leven voor spullen

BELTRUM - Op zaterdagochtend 30 oktober is het allereerste Repair Café Beltrum, van 10.00 uur tot 12.00 uur in Kulturhus de Wanne. Iedereen die iets heeft wat nog gerepareerd kan worden, kan dat komen brengen en samen met de aanwezige vrijwilligers het dan proberen te repareren, zodat iemands eigendom nog een tweede of zelfs derde of vierde leven heeft.

Repair Café heeft ook als doel om vrijwilligerswerk te bieden aan mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Tegen een vrijwillige bijdrage en eventuele kostprijs van nieuwe onderdelen wordt het kapotte voorwerp gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld een kapotte radio/cd-speler zijn, een wiebelende stoel, een lampje of kleding. Men kan het zo gek niet bedenken of het Repair Café Beltrum zoekt een oplossing om het te maken.

Met ondersteuning van de Raad van Overleg Beltrum, een mooie bijdrage van het Noaberfonds Beltrum en de medewerking van het Kulturhus de Wanne, gaat het Repair Café Beltrum nu echt werkelijkheid worden. Zaterdag 30 oktober is iedereen vanaf 10.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen onder het genot vaneen gratis kopje koffie en iets lekkers erbij van bakkerij Stroet.

De vrijwilligers staan elke zaterdag in de oneven weken klaar in Kulturhus de Wanne. Dit jaar dus op 30 oktober, 13 en 27 november en 11 december, elke keer van 10.00 tot 12.00 uur.