Maartje Scharenborg neemt een hindernis tijdens de onderlinge wedstrijd. Foto: Appie Bosch
Maartje Scharenborg neemt een hindernis tijdens de onderlinge wedstrijd. Foto: Appie Bosch A.H.Bosch Neede

Enthousiaste deelnemers en vrijwilligers tijdens Eventing Rekken

Algemeen

REKKEN - Het is ijzig koud op de eerste wedstrijddag, maar dat deert de deelnemers niet. Deze dag zijn grote namen in de eventingsport aanwezig, zoals Janneke Boonzaaijer. Zij zijn enthousiast over het parcours, het terrein en de zeer betrokken vrijwilligers.

En er zijn vele vrijwilligers nodig. Bij elke hindernis in het eventing-traject zit een hindernisjury, de resultaten worden omgeroepen in de cross, de coupons worden opgehaald, de uitslag wordt berekend en iedereen wordt voorzien van een warme kop koffie en een heerlijk broodje gehaktbal. Samen met de bouwploeg, het wedstrijdsecretariaat en de wedstrijdleiders wordt er een mooi evenement neergezet. Dit jaar is er een nieuwe taak bij gekomen: de vrijwilligers die de corona -toegangsbewijzen moeten checken. Ook dat tekent de organisatie van deze wedstrijd en deze vereniging: samen de schouders eronder en ervoor zorgen dat iedereen veilig kan genieten van de sport.

Op zondag zijn de minder ervaren combinaties aan de beurt. Die zijn niet minder enthousiast. Dit geldt ook voor de deelnemers van de organiserende vereniging De Molenruiters. Na maanden van voorbereiden mogen zij ook zelf de wedstrijdring betreden en strijden om de Molentrofee. Fanatiek wordt er voor deze eretitel gevochten, met uiteindelijk als winnaars: pony’s klasse B, Mayke Leusink met Zoï; paarden klasse BB, Carolien Kroekenstoel; B paarden Anke Winkelhorst en L paarden Geert Rexwinkel met Connie.

Britt Winkelhorst in actie tijdens de onderlinge wedstrijd. Foto: Appie Bosch