De Sterren Stralen-kerstboom  2021 wordt geplaatst. Foto: Rob Stevens
De Sterren Stralen-kerstboom 2021 wordt geplaatst. Foto: Rob Stevens

Kerstboom Sterren Stralen staat weer

Algemeen

NEEDE/EIBERGEN  - Het is inmiddels aan het eind van het jaar een vertrouwd tafereel, de kerstboom op de kruising Neede, Eibergen en Haaksbergen. Zaterdag werd deze voor achttiende keer opgetuigd. 

Door Rob Stevens 

De spar is het middelpunt van de jaarlijkse actie Sterren Stralen van de Rotaryclubs Haaksbergen en Neede. Meestal is het zoeken naar een geschikte boom die dan met een grote dieplader naar de plek van bestemming wordt gebracht. Dit jaar ging dat makkelijker. De boom werd aan de overkant van de weg gezaagd op slechts een honderd meter van de plek waar deze tot het begin van het jaar zal staan, opgetuigd met vele lichtjes en gouden kerstballen. De boom is gekocht van Stichting Waterpark op landgoed Lankheet. Collega-bomen op het perceel zijn geveld door het kevertje de letterzetter, het perceel moet dus toch al opnieuw  worden ingeplant.

Van de opbrengst van de actie Sterren Stralen werden vorig jaar bijna 150 gezinnen en zo’n 350 kinderen verblijd met een kerst- of sinterklaascadeau. Voor de groep statushouders was er als extra een boek en cadeaubonnen. De cadeaus worden betaald van de opbrengst van de verkoop van kerstkaarten gemaakt door een regionaal bekend kunstenaar. Dit jaar is dat Janet Timmerije uit Eibergen. Meer dan 85 procent van de opbrengst komt daadwerkelijk terecht bij ‘kinderen in de knel’.