Oecumene rond de advents-zondagen

BELTRUM - De Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde nodigt iedereen van harte uit op de zondagen van de Advent bij het vallen van de avond samen te komen voor oecumenische samenkomsten. Op 28 november, 5 en 19 december voor een oecumenisch avondgebed en op 12 december voor een oecumenische kerstsamenzang. 

Of de kerstsamenzang doorgang kan vinden, is op dit moment door de coronasituatie nog niet zeker. Mocht die niet door kunnen gaan, vindt er ook op 12 december een oecumenisch avondgebed plaats.

Het avondgebed wordt telkens om 17.00 uur gehouden in het Koptisch orthodoxe klooster in Lievelde (ingang aan de achterzijde). De Oecumenische Raad  wil bezoekers de ruimte bieden om stil te worden van binnen, om zich te bezinnen. Men gaat als het ware in een andere versnelling en neemt de tijd voor woorden en gebeden. Vanzelfsprekend ervaart men daar de sfeer van de Koptisch orthodoxe geloofsgemeenschap in het avondgebed.

De kerstsamenzang wordt dit jaar gehouden op 12 december om 16.00 uur in de R.K. Kerk Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming in Beltrum (onder voorbehoud).