75-jarige Unie van Vrijwilligers afdeling
Eibergen overleeft coronaperiode niet

75-jarige Unie van Vrijwilligers afdeling
Eibergen overleeft coronaperiode niet

EIBERGEN - De Unie van Vrijwilligers afdeling Eibergen stopt na 75 jaar. Aan alles komt een eind, ook aan de UVV-afdeling Eibergen. Vorig jaar bestond de UVV 75 jaar, dit heeft de UVV helaas in verband met de coronasituatie niet kunnen vieren.

Er kondigde zich nog een ander probleem aan, de voorzitter en secretaris gaven aan terug te treden na jarenlang in het bestuur te hebben gezeten. Tijdens een buitengewone ledenvergadering werd dit bekendgemaakt, maar er waren geen vervangers en nog zes medewerksters gaven aan te willen stoppen. De hoofdreden is hun leeftijd, lichamelijke ongemakken en men is ingehaald door het computertijdperk. Verder lukt het de UVV niet om jongere medewerkers te werven. Ze kunnen terugkijken op heel wat mooie jaren waarin ze getracht hebben de oudere medemens, tijdens hun soosbezoeken en met de feestdagen zoals Sinterklaas, de kerst, Pasen en het jaarlijkse nieuwjaars-stamppotbuffet, wat leuke uurtjes te bezorgen. Dit heeft men altijd met veel liefde en plezier gedaan.
Door corona ligt alles stil en er is dan ook unaniem maar met pijn in het hart besloten om de UVV op te heffen. Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, chauffeurs, donateurs en sponsors (Jumbo en Boenders keurslagerij) voor hun jarenlange bijdrage.