Concept-kandidatenlijst gemeenteraad PvdA Berkelland gepresenteerd

BERKELLAND - PvdA Berkelland heeft de concept-kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Nadat Betsy Wormgoor in de laatste algemene ledenvergadering al was benoemd tot lijsttrekker heeft het bestuur van PvdA Berkelland nu de voordracht van de overige kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad aan de leden gepresenteerd.

Op donderdag 2 december zullen de leden tijdens de algemene ledenvergadering deze concept-kandidatenlijst beoordelen - eventueel aanpassen - en vaststellen.
Het bestuur stond, ook gezien de huidige maatschappelijke positie van de PvdA, voor een dilemma met betrekking tot de keuze voor de eerstvolgende op de lijst. De voor succesvol raadswerk benodigde kwaliteiten van alle vier de verkiesbare sociaal-democratische kandidaten zijn uitstekend. Teneinde de aantrekkelijkheid van de PvdA voor met name jonge en nieuwe kiezers te vergroten heeft het bestuur geoordeeld dat vernieuwing onontbeerlijk is. Zoals bekend heeft Hans Pelle aangegeven niet langer beschikbaar te zijn: hij is de eerste lijstduwer.

De voorgestelde volgorde is daarmee geworden: 1. Betsy Wormgoor, Noordijk; 2. Jorrit Hondorp, Eibergen; 3. Ron Smits, Eibergen; 4. Nicolas Mansfield, Eibergen; 5. Rob Hofman, Neede; 6. Hans Pelle, Eibergen.