Albertine Kokkeler-van de Berg voor de ingang van de consistoriekamer. Foto: Rob Stevens
Albertine Kokkeler-van de Berg voor de ingang van de consistoriekamer. Foto: Rob Stevens

PKN Eibergen-Rekken in actie

Algemeen

EIBERGEN/REKKEN - Voor niet iedereen op deze aarde is kerst een periode zonder zorgen. December is de maand dat veel organisaties daar aandacht voor hebben. De diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken vraagt deze maand aandacht voor de opvang van gestrande vluchtelingen in Griekenland.

Door Rob Stevens

Overal in Nederland zijn protestantse gemeenten in het kader van ‘Kerk in Actie’ actief voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kerk in Actie steunt jaarlijks vele projecten van lokale partners in Azië, Latijns-Amerika, Afrika het Midden-Oosten en Europa (waaronder Nederland).

De diaconie is een belangrijk onderdeel van de kerk om naastenliefde handen en voeten te geven. Albertine Kokkeler-van de Berg is voorzitter van de diaconie van PKN Eibergen-Rekken. Kokkeler-van de Berg: “We hebben als diaconie besloten deze keer ‘Kerk in Actie’ niet te ondersteunen met een collecte. Deze keer doen we het anders. Elk bedrag dat op onze rekening wordt gestort onder vermelding van ‘Vluchtelingenkinderen Griekenland’, verdubbelt de diaconie. Het bedrag naar keuze kan gewoon op het rekeningnummer van de diaconie worden gestort. Wie over een QR-scanner beschikt kan de QR-code onder dit artikel gebruiken. De actie loopt tot eind van dit jaar.”

Elke week wordt in de kerk gecollecteerd voor het goede doel. De kerk legt daar elke keer ook nog eens tweehonderd euro bij. De diaconie zorgt dat het geld op de goede plek komt. Kokkeler - van de Berg: “We ondersteunen jaarlijks veel instanties en projecten. De diaconie staat ten dienste van de medemens en helpt hen voor wie er geen formele voorzieningen zijn. Of zoals ook wel mooi gezegd wordt: ‘De Diaconie helpt waar geen helper is’.”

Door het werk van de diaconie kan de PKN-gemeente mensen in knelsituaties ondersteunen, dichtbij én ver weg. Zo steunt de diaconie het vluchtelingenwerk, de weggeefwinkel, ouderen met bloemstukjes, het vergeten kind, et cetera. Momenteel loopt ook nog de zegeltjesactie. Bij de Plus supermarkt kunnen weer zegeltjes gespaard worden voor voedselpakketten. In de Oude Mattheüs en De Huve staan busjes waar de leden van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken hun zegeltjes kunnen achterlaten. Al die zegeltjes leveren een groot aantal voedselpakketten op voor de cliënten van de voedselbank. Vorig jaar waren dat maar liefst honderd voedselpakketten. Elke eerste dinsdagmorgen van de maand kan men in de consistoriekamer, tegenover De Huve, voedsel brengen voor de voedselbank en kleding voor de kledingbank.

https://www.pkneibergen-rekken.nl/

Vluchtelingenkinderen Griekenland

Diaconie rekeningnummer: NL11 RABO 032 34 36 269

Scan de qr-code om te kunnen doneren.