De gevallen Sterren Stralen boom. Foto: Rob Stevens
De gevallen Sterren Stralen boom. Foto: Rob Stevens

Sterren Stralen boom waait om

Algemeen

NEEDE/EIBERGEN - De Sterren Stralen boom op het kruispunt Neede-Eibergen-Haaksbergen is voor de tweede keer binnen twee weken ter aarde gestort. De eerste keer moest er een kettingzaag aan te pas komen. Toen was het de bedoeling. Woensdag werd echter ordinaire stormkracht de spar fataal. Een aantal jaren geleden is dat ook al eens gebeurd, ondanks de zeven staaldraden die het middelpunt van de Sterren-Stralen-actie op zijn plaats moeten houden.

Door Rob Stevens

Met vereende krachten is de gevallen boom donderdagmorgen door leden van Rotaryclub Neede en een kraan weer op zijn plaats gezet. Toevallig de dag dat ’s avonds voor het achttiende jaar op rij ook de cadeaus werden rondgebracht die zijn aangeschaft van de opbrengst van de actie. Om gezinnen die die de bijdrage van Sterren Stralen goed kunnen gebruiken rond de feestdagen, prettig te verrassen. In totaal werden donderdagavond 164 gezinnen en 368 kinderen in Neede, Eibergen en Haaksbergen bezocht.

Voor elk gezin is er een groter of kleiner voedselpakket met lekkere dingen. En voor de kinderen zijn er nog cadeautjes. Pakketten en cadeaus zijn afgestemd op de specifieke situatie van het gezin. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van de informatie en suggesties van hulpverleners die de gezinssituatie kennen. Basisschoolkinderen krijgen veelal speelgoed. Oudere kinderen vaak een bon. Sommige gezinnen hebben meer behoefte aan (sport)kleding dan aan speelgoed. Alle artikelen zijn aangeschaft bij de lokale ondernemers Top1toys, Expert, Tuunte, Ter Stal, Hema en Scapino.

https://sterrenstralen.com/

QR-code Sterren Stralen.