Veronica Kasteel en Herbert Leussenkamp met de aankondiging van de kerstactie. Foto: Rob Weeber

Veronica Kasteel en Herbert Leussenkamp met de aankondiging van de kerstactie. Foto: Rob Weeber

Centrumondernemers Neede introduceren nieuwe kerstactie

Algemeen

NEEDE - Het zijn nieuwe (corona)tijden en daar horen ook nieuwe feestdagenacties bij, zo legden Veronica Kasteel en Herbert Leussenkamp uit. Beiden zijn lid van de afdeling centrumondernemers binnen de Ondernemersvereniging Neede. Het Sinterklaasfeest werd al noodgedwongen afgeschaald, dus bleef kerst over om toch de gezelligheid in de winkelstraten te behouden.

In de decennia van de vorige eeuw was de winkelbon met de feestdagen een rotsvast gegeven. Wie wat kocht, mocht zijn naam invullen en de bon in de bus doen. Daaruit werd per winkel een winnaar getrokken. Later werden er vanuit de gezamenlijk ‘hoop’ winnaars getrokken. “We hebben het idee dat de oude winkelbonformule wat achterhaald is,” legt Leussenkamp uit. “Daarom hebben we een alternatief bedacht dat uiteindelijk twee winnaars oplevert, een die de bon heeft ingevuld en ingeleverd en een voor wie de bon bestemd is. In tegenstelling tot andere jaren vul je dus en je eigen naam in en die van iemand waarvan je vindt dat ze wel wat aandacht mag hebben. Dat kan bijvoorbeeld je eigen oma zijn of iemand die langdurig ziek is.”

Als op 18 december de trekking plaatsvindt, worden er twee bonnen per winkel getrokken. Eén ervan doet mee voor de verloting van een klein prijsje onder de deelnemers die de bon hebben ingeleverd en één, met de naam van de begunstigde, gaat in een kerstbal die in een boom bij het gebouw van de HKN wordt gehangen. Uit die kerstballen worden drie winnaars getrokken die elk een prijs krijgen. Deze drie hoofdprijzen worden persoonlijk uitgereikt.

Deze kerstactie loopt van maandag 6 december tot en met vrijdag 17 december. De aangesloten 27 winkels hebben een kerstboom bij de deur staan en een affiche aan de ruit hangen.