Kennismakingstraining Bezige Bijen club. Foto: PR
Kennismakingstraining Bezige Bijen club. Foto: PR

Kennismakingstraining Bezige Bijen club vanaf de bibliotheek

Algemeen

EIBERGEN - Bewegen blijft belangrijk, ook nu de maatregelen weer zijn aangescherpt. Door veel activiteiten gaat een streep, maar de leden van de Bezige Bijen Beweegclub kunnen (voorlopig) lekker samen blijven bewegen. Om meer inwoners kennis te laten maken met de Bezige Bijen Beweegclub houden zij samen met de Dorpskamer op 10 december een kennismakingstraining.

De laagdrempelige beweegclub is afgelopen september gestart met vijf ochtenden in de week bewegen bij de clubs op Sportpark de Bijenkamp. Iedere doordeweekse ochtend stond er een andere beweegactiviteit op het programma, sportief wandelen, tennis, circuit-training, hardlopen en sport & spel/bewegen op muziek. De club kent inmiddels elf leden die op één of meerdere dagen per week deelnemen. Nu de winterperiode is aangebroken is de club in winterstand en bewegen zij drie ochtenden per week samen; op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 tot 10.00uur. Op maandag en woensdag onder leiding van een trainer van de Sport Federatie Berkelland, op vrijdag gaat de groep gezamenlijk wandelen en zorgt één van de leden elke week voor een mooie route.

“Wat zo fijn is aan deze beweegclub, is dat je op je eigen niveau mee kan doen. Je doet wat je kan, je hoeft je niet bezwaard te voelen als je een bepaalde oefening niet kunt”, zegt deelneemster Trudy Wibier. “Daarnaast is het ook nog eens harstikke gezellig en je ontmoet dorpsgenoten!”, voegt Hilde Grooters daar aan toe.

De deelnemers en trainers hopen dat er nog veel meer nieuwe leden bijkomen, iedereen is welkom. Beginnende sporters die nog niet veel ervaring hebben met sporten en bewegen, maar ook fanatieke sporters die afwisseling zoeken of door een blessure de eigen sport (tijdelijk) niet meer kunnen uitoefenen. Door voldoende differentiatie in de trainingen is het uitdagend voor iedereen.
Wie benieuwd is naar de Bezige Bijen Beweegclub kan meedoen aan de kennismakingstraining op vrijdag 10 december, de start is om 9.00 uur vanaf de bibliotheek. Die ochtend staat sportief wandelen op het programma. De trainers van de Sport Federatie Berkelland verzorgen een wandeling van circa 4 kilometer met onderweg verschillende oefeningen. Aanmelden is niet nodig. Na afloop kan men een kop koffie drinken bij de Dorpskamer.

Voor meer info kan contact worden opgenomen met de Sport Federatie Berkelland, via info@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727.