De start van de OVM DEO-loop in 2019. Foto: Ronald Schepers

De start van de OVM DEO-loop in 2019. Foto: Ronald Schepers

OVM DEO-loop gaat door

BORCULO-DIJKHOEK - Goed nieuws voor de crosslopers: de OVM DEO-loop gaat door. Op zaterdag 18 december kunnen zij zich uitleven in de mooie omgeving van het Galgenveld en Stelkampsveld. Vanwege het 40-jarig jubileum eenmalig ook op een 40-kilometerloop, een Woest Trailrun op GPX. De voorbereidingen zijn nog in volle gang.

De OVM-DEO loop is een echte crossloop met een uitdagend en grotendeels onverhard parcours. De routes leiden slingerend over de bospaden, langs de heidevelden en de nieuw aangelegde natuur in de Dijkhoek. Naast die eenmalige 40 kilometer zijn de reguliere afstanden te lopen:1,5, 4,6, 9,1 en 12,7 kilometer.
Naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen heeft de organisatie gekeken of en hoe de OVM-DEO loop op een veilige manier georganiseerd kan worden. Daarvoor is een aantal aanpassingen gedaan, die met de gemeente zijn besproken. Als er niets verandert kan de loop zoals gepland doorgaan.

Maatregelen
In een notendop gelden de volgende maatregelen:
- Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 17 december 23.59 uur. In tegenstelling tot vorige edities is inschrijving op de dag zelf niet mogelijk; Alleen toegang met een geldig coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag); Toeschouwers zijn niet toegestaan; De kantine is gesloten, alles vindt buiten plaats; Op de accommodatie gelden looproutes; De verschillende loopafstanden vertrekken op verschillende momenten.

De mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van het toilet en de kleedkamers om om te kleden. Toch adviseert de organisatie de deelnemers om zich thuis om te kleden en na afloop ook thuis te douchen.


De meest actuele informatie is te vinden op de DEO social media (evenement op Facebook) en via de v.v. DEO website, waar lopers zich ook kunnen inschrijven.


www.vvdeo.nl

Een woest parcours (omgeving Stelkampsveld/Galgenveld). Foto: Bas Dibbelink