Op obs De Hofmaat zijn de kinderen druk in de weer om te schrijven voor eenzame ouderen. Foto: PR

Op obs De Hofmaat zijn de kinderen druk in de weer om te schrijven voor eenzame ouderen. Foto: PR

Kinderen Obs De Hofmaat
schrijven voor eenzame ouderen

NEEDE - 'Ik vind net als andere mensen, dat je nooit alleen mag zijn met kerst. En kerst is natuurlijk leuker met z'n allen, alleen met corona kan dat niet.' Dat schrijft Inge uit groep 8 op haar kerstkaart die ze speciaal voor een eenzame oudere maakt. Alle kinderen van OBS De Hofmaat schrijven een kaartje voor eenzame ouderen. Vervolgens wordt de voorkant heel mooi ingekleurd.

Deze actie is opgezet door het Nationaal Ouderenfonds. Tot en met zaterdag 18 december wordt de Grote Kerstkaartenactie gehouden. Deze tijd rondom de feestdagen is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Nu dat veel activiteiten, zoals de kerstdiners van het Ouderenfonds, zijn afgelast voelen veel ouderen zich eenzaam en is een kerstkaartje éxtra welkom. Inge heeft dat, net als alle andere leerlingen van haar school goed begrepen en Nationaal Ouderenfonds weet zeker dat de ontvanger de kaart met een glimlach zal lezen!Deze dagen zullen de kinderen ook eten en verzorgingsproducten inzamelen voor de voedselbank. In elke klas staat een grote doos waarin alle artikelen verzameld worden. De kinderen worden zo bewust gemaakt van het feit dat feesten zoals Sinterklaas en Kerstmis niet voor ieder gezin zo vanzelfsprekend zijn.

De dozen worden namens de kinderen van Obs de Hofmaat overhandigd aan de Voedselbank, vlak voor de kerst. Zo dragen de kinderen een steentje bij om deze gezinnen een fijne kerst te kunnen geven.