Lynn Sprenkeler hoopt dat veel mensen op haar stemmen in de Miss Teen-competitie. Foto: Rob Weeber
Lynn Sprenkeler hoopt dat veel mensen op haar stemmen in de Miss Teen-competitie. Foto: Rob Weeber

Lynn Sprenkeler finalist Miss Teen of Gelderland 2022

Algemeen

EIBERGEN - Lynn Sprenkeler (17) uit Eibergen, leerling 4 havo aan het Marianum in Groenlo, is finalist voor de verkiezing tot Miss Teen of Gelderland 2022, de provinciale voorverkiezing voor Miss Teen of the Netherlands. De Miss Teen verkiezing is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands, een van de missverkiezingen van ons land. Het zet niet alleen in op schoonheid, maar ook op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, gekoppeld aan inzet voor de ‘LINDA.foundation’. Dit goede doel is gericht op armoedebestrijding onder alleenstaande ouders met kinderen.

Door Rob Weeber

Lynn was twaalf jaar oud toen ze met haar moeder door Amsterdam liep en werd aangesproken door een scout met de vraag of ze geen modellenwerk wilde doen. “Die eerste ontmoeting was best ongemakkelijk”, bekent ze. “Gelukkig vond mijn moeder me toen nog te jong. Bovendien, zo bleek later, is het een harde wereld waarin maten als lengte en omvang nog steeds domineren. Ik begon met modellenwerk toen ik 14 was, maar aan de 1,80 meter zou ik nooit komen.”

Vriendinnengroep
Toch kroop het bloed een beetje waar het niet gaan kon en ze meldde zich aan voor de Miss Teen of Gelderland verkiezing, de missverkiezing voor meisjes tot 18 jaar. Voor de finale werden twintig meisjes gecast. “Fotoshoots vind ik nog steeds leuk, evenals de ervaring met zo’n verkiezing. Je leert ook andere meisjes leren kennen. Het voelt als een grote vriendinnengroep en er is absoluut geen sprake van misgunning onderling. Iedereen heeft hetzelfde doel en is aardig voor elkaar. Naast het uiterlijk leer je ook andere dingen, zoals catwalk lopen, omgaan met social media en gesprekken met sponsors. Verder moeten we ons inzetten voor een goed doel, de LINDA.foundation. Ikzelf bijvoorbeeld ga, tegen sponsoring, hardlopen voor dat doel.”

Opleiding journalistiek
Haar toekomst evenwel ziet ze niet in de wereld van de schoonheid. Na de havo wil ze journalistiek gaan studeren in Utrecht. “Ik werk al voor ‘scholieren.com’ (het platform dat scholieren helpt om samen betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor de toekomst – red.) en ben daarnaast vooral geïnteresseerd in het maken van video’s voor YouTube. In het modellenwerk keer ik niet meer terug.”

Stemmen
Naast de stem van de jury, kan er ook door derden op de kandidaten gestemd worden. Wie op Lynn wil stemmen, kan dat doen vanaf maandag 13 december tot en met 25 februari 2022. SMS 3010 en type Poll Gelderland Lynn S.