Leerlingen van obs Menno ter Braak overhandigen de pakketten bij de Meergaarden. Foto: PR
Leerlingen van obs Menno ter Braak overhandigen de pakketten bij de Meergaarden. Foto: PR

Omzien naar een ander op obs Menno ter Braak

Algemeen

Omzien naar een ander op obs Menno ter Braak

EIBERGEN - December is een maand waarin de leerlingen een gezellige feesttijd beleven: het Sinterklaasfeest en de periode rond kerst. Maar deze periode is niet voor iedereen feestelijk en gezellig... om welke reden dan ook. Daarom wilden ze op obs Menno ter Braak in Eibergen ook aan een ander denken en hier iets mee doen.

Elk jaar brengen de leerlingen van de openbare basisschool een kerstgroet naar de buren van woonzorgcentrum de Meergaarden. Dit doen zij door het geven van een kaart of attentie. Zij brengen deze aan de deur bij de bewoners. Een traditie die gezellig is voor jong en oud.

Helaas mogen de kinderen dit jaar niet naar binnen om iedereen persoonlijk te groeten. Maar dat heeft de basisschoolleerlingen niet weerhouden. De groepen 5 en 6 zingen eerst buiten enkele kerstliedjes. Dit brengt de nodige gezelligheid met zich mee. Vervolgens worden de kerstattenties overhandigd. En dit wordt wederom enorm gewaardeerd, want niet veel later ontvangt de school een lieve bedankbrief.

Daarnaast hebben de leerlingen ook producten ingezameld voor de voedselbank. Door de vervroegde schoolsluiting, is er minder tijd om in te zamelen. Maar dat is aan het eindresultaat niet te zien. Ruim twaalf kratten vol levensmiddelen en verzorgingsproducten zijn gevuld en worden de komende week naar de voedselbank gebracht. Op deze wijze is de decembermaand een periode om aan elkaar te denken en te helpen, zeker in tijd waarin velen het ineens met minder moeten doen. De leerlingen van ‘de Menno’ dragen daar enthousiast hun steentje aan bij.

Er werden pakketten gemaakt op obs Menno ter Braak met de binnengebrachte artikelen. Foto: PR