De start en finish van de Ronde van de Achterhoek zal komend jaar in Aalten zijn. Foto: PR
De start en finish van de Ronde van de Achterhoek zal komend jaar in Aalten zijn. Foto: PR

Start en finish Ronde van de Achterhoek in Aalten

ACHTERHOEK - Door de organisatie van de Ronde van de Achterhoek is er afgelopen week weer een stap richting concretisering van de plannen 2022 gezet. In samenwerking met gemeente Aalten, Achterhoek in Beweging en Fietsgroep ’t Muurtje zijn plannen gemaakt om zowel de start als finish in Aalten plaats te laten vinden.

Door lobbyen en vooral enthousiasmeren, is in goed overleg besloten dat zowel de start als finish van de Ronde van de Achterhoek komend jaar in Aalten is. Komende editie is voor het eerst dat start- en finishlijn van de koers op dezelfde locatie liggen. Het is geen gekke keuze om dit Achterhoekse wielerevenement juist hier te organiseren. In Aalten leeft de wielersport volop. In deze gemeente zijn diverse Nederlands Kampioen Wielrennen woonachtig. En ook Robert Gesink legde zijn trainingen hier in Aalten stelselmatig af.

De plannen zijn om zowel te starten als te finishen rondom firma Beele Engineering aan de Industriestraat. Vanuit Aalten zal het parcours over een afstand van maximaal 200 kilometer door de mooie Achterhoek gaan om vervolgens terug te keren in Aalten. Nu er een concreet startpunt is, kan er gewerkt worden aan een mooi en veilig parcours. Vorig jaar was de Ronde van de Achterhoek voor het eerst een UCI Europe Tour wedstrijd. Hiermee staat deze ronde op de internationale kalender. Inmiddels zijn er al diverse aanmeldingen van teams binnen.

Naast het organiseren van de koers, houdt de organisatie zich met nog een aantal prachtige side-events bezig. Zo staat er voor 12 en 13 maart 2022 de Achterhoek Cup op het programma, een NK-selectiewedstrijd voor Nieuwelingen en Junioren (jongens en meisjes) in Eibergen en Aalten.

De toertocht die de gehele Achterhoek doorkruist, staat voor de recreatieve wielrenner gepland op zondag 26 juni.

24 september staan de diverse Paracycling wedstrijden op het programma. Denk aan duo-fietsen, Alinkers, RaceRunners maar ook de handbike-wedstrijd voor recreanten. Op hetzelfde parcours bij de firma Van Raam in Varsseveld staat die dag het Nederlands Kampioenschap Handbike Criterium gepland

De organisatie van de Ronde van de Achterhoek beoogt met deze plannen een prachtig en uniek evenement, dat gericht is op topsport, talentontwikkeling, breedtesport en aangepast sporten. Iets dat echt uniek is voor Nederland.


www.rondevandeachterhoek.nl
Facebook: Ronde van de Achterhoek