De vriendinnen van Elly overhandigen de cheque van 4.500 euro aan Margreet Schutte van WensAmbulance Oost Nederland. Foto: PR

De vriendinnen van Elly overhandigen de cheque van 4.500 euro aan Margreet Schutte van WensAmbulance Oost Nederland. Foto: PR

WensAmbulance krijgt mooie donatie van overleden kunstenares

GELSELAAR/REGIO - WensAmbulance Oost-Nederland heeft een mooie donatie gekregen. De 4500 euro was de opbrengst van de verkoop van werken van de kunstenares Elly Overberg die kort daarvoor was overleden.

WensAmbulance Oost-Nederland is een organisatie zonder winstoogmerk. De ANBI-erkende stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre-)terminale patiënten en langdurig zieken uit Overijssel en de Achterhoek mogelijk te maken door passend liggend vervoer aan te bieden.
Elly Overberg was een bekend beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze kwam uit een kunstzinnige familie en heeft onder meer veel kinder- en schoolboeken geïllustreerd. Elly werd getroffen door een ernstige hersenziekte en verbleef de laatste jaren in Het Borsthuis in Hengelo. Dat betekende dat haar hele collectie van illustraties en schilderijen een nieuwe plek moest krijgen.
Vriendinnen van Elly hebben toen het initiatief genomen om haar kunst te verkopen zodat het niet verloren ging en terecht zou komen bij mensen die haar werk waarderen. Twee keer kon de verkoop niet doorgaan in verband met de Covid-beperkingen. De verkoop werd uiteindelijk gepland op 12 en 13 november van dit jaar, maar Elly mocht dat niet meer meemaken: ze overleed op 6 november, een week tevoren. De verkoop ging toch door en omdat Elly zo'n prachtige dag heeft gehad toen ze met de WensAmbulance voor de laatste keer naar haar huis in Gelselaar werd gebracht, is in overleg met de familie besloten om de opbrengst van de verkoopexpositie te schenken aan WensAmbulance Oost Nederland.
Op donderdag 16 december overhandigden de vriendinnen van Elly de cheque met het overweldigende bedrag van 4.500 euro aan Margreet Schutte van WensAmbulance Oost Nederland. De organisatie was er erg blij mee, want hiermee kunnen ze weer veel wensen in vervulling laten gaan.
Meer informatie over Stichting WensAmbulance Oost Nederland op de website.


www.wensambulance.nl