Het Senseoapparaat kan na een kleine reparatie weer mee op vakantie. Foto: PR

Het Senseoapparaat kan na een kleine reparatie weer mee op vakantie. Foto: PR

Repair Café: haal Senseo en Nespresso uit de caravan

BORCULO - Veel caravan- en camperbezitters hebben een Senseo- of Nepresso-apparaat in hun mobiele vakantiehuisje, wat ze daar tijdens de winterperiode gewoon in laten staan. Maar in de stalling kunnen deze apparaten gemakkelijk stukvriezen, zo merkt Repair Café Berkelland. Ook met de aangepaste coronaregels van afgelopen zaterdag blijft het, net als garagebedrijven en fietsenmakers, geopend (met inachtneming van de corona-voorschriften).

Ook afgelopen voorjaar kreeg het Repair Café weer meerdere van deze bevroren apparaten ter reparatie aangeboden. Dat is zeker voor Senseo's een relatief kostbare aangelegenheid. Het advies is dus om deze apparaten uit de caravan te halen als die naar de winterstalling gaat.
Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen. Er is inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen beschikbaar. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkelgrasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht. Ze worden daar weer professioneel perfect scherp gemaakt.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk van het type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, kan dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel. 06-57 977 625 of repaircafeberkelland@kpnmail.nl.