Thomas Rotteveel neemt het bedrijf van Ans en Ab Hijink ver per 1 januari. Foto: Bart Stijntjes
Thomas Rotteveel neemt het bedrijf van Ans en Ab Hijink ver per 1 januari. Foto: Bart Stijntjes

Thomas Rotteveel neemt autobedrijf Hijink over

Ab en Ans Hijink stoppen met werken

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Echt plannen maken voor de vrije tijd die Ans Hijink straks krijgt durft ze nog niet zo goed. "Dat is altijd een beetje griezelig", lacht ze. Maar vanaf januari zullen Ab en Ans Hijink toch echt een hobby moeten zoeken, want dan wordt hun Autobedrijf Hijink overgenomen door Thomas Rotteveel. Thomas zet het bedrijf voort onder de naam TPR Autoservice. TPR Autoservice (TPR staat voor Thomas Peter Rotteveel, de volledige naam van de nieuwe eigenaar) blijft gevestigd aan de Groenloseweg 141 in Meddo, maar de bedrijfsruimtes bij de woning van Ans en Ab zijn dan niet meer in gebruik voor het bedrijf. 

Ans en Ab zijn het bedrijf in 1982 gestart. "Ach, en daarvoor deed Ab al wel hobbymatig veel met auto's", vertelt Ans. En dat is waarschijnlijk wat Ab na de overname ook weer gaat doen: sleutelen aan oude auto's. 

'En daarvoor
deed Ab
al wel
hobbymatig
veel met
auto's'

Thomas is blij dat hij het bedrijf over kan nemen. Hij werkt al sinds 2017 bij Hijink en veel klanten zullen hem dan ook wel kennen. "Ik wilde eigenlijk altijd al voor mezelf beginnen", vertelt de jonge ondernemer. "Het kwam mooi uit dat Ab en ik al zaten te denken over stoppen. We zijn 62 en 63 jaar, maar hadden geen mensen die het bedrijf over wilden nemen. Ab wilde niet stoppen vanwege onze vaste klanten, die op ons rekenen. Maar toen Thomas aangaf dat het hem wel wat leek, kwam de overname in een stroomversnelling. We laten het bedrijf met een gerust hart over aan Thomas", aldus Ans.

"Toen eenmaal de beslissing was genomen ging het heel snel. met een paar weken was het rond", voegt Thomas toe.

"Ik lag van de week nog wakker en dacht aan Thomas. Er komt wel veel op hem af. Maar we zijn natuurlijk nog in de buurt", lacht Ans. Maar Thomas grijpt de uitdaging aan. Hij heeft alle papieren die hij nodig heeft. En kan rekenen op monteur Daniël, die meteen bij hem in dienst komt. "We gaan samen aan de slag", aldus Thomas. Daarmee blijft TPR Autoservice het vertrouwde adres voor reparaties, onderhoud en service en natuurlijk ook verkoop van personenauto's en bedrijfswagens.
Zowel Thomas als Daniël zijn APK-keurmeester, dus ook voor de verplichte keuring kunnen mensen hun auto brengen. "We blijven dezelfde diensten en service aanbieden als voorheen bij Hijink, alleen niet meer bij het huis van Ab en Ans, maar aan de andere kant van de Kattenbergweg."

Monteur Bennie gaat aan de slag bij een ander bedrijf. Dennis gaat verder als ZZPp-er en zal regelmatig te vinden zijn in het bedrijf van Thomas. 

'We laten
het bedrijf
met een
gerust hart
over aan
Thomas'

Helaas kunnen het afscheidsfeest van Ans en Ab en het openingsfeestje niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Wie kennis wil komen maken met Thomas, is welkom om langs te komen bij TPR Autoservice aan de Groenloseweg. 


www.tprautoservice.nl 

tel. 0543-520270