Thijs Bleumink showt in zijn winkel te Vorden het assortiment fietsen. “Maar de huidige voorraad kan door leveringsproblemen de vraag niet aan.”  Foto: Eric Klop
Thijs Bleumink showt in zijn winkel te Vorden het assortiment fietsen. “Maar de huidige voorraad kan door leveringsproblemen de vraag niet aan.” Foto: Eric Klop

Levering van nieuwe fietsen stokt

Profile Bleumink adviseert tijdig te bestellen

Door Eric Klop

VORDEN – De winkel aan de Dorpsstraat 12 in Vorden oogt goed gevuld. E-bikes, ‘gewone’ dames-, heren- en kinderfietsen, accessoires, alles staat of hangt overzichtelijk uitgestald. Keuze genoeg, zou je denken. Maar schijn bedriegt. De levering van het assortiment stokt. Reden genoeg voor Profile Bleumink om de klant te adviseren tijdig te bestellen.

“We kunnen de vraag nauwelijks aan”, zegt Thijs Bleumink. Samen met compagnon Wilfred Kok is hij eigenaar van de rijwielspeciaalzaak die ook vestigingen heeft in Eibergen en Brummen en daarnaast nauw samenwerkt met Profile Bleumink in Zutphen, waar Thijs’ broer Ruben de scepter zwaait. 

“Vorig jaar al werden extreem veel fietsen gekocht, vooral e-bikes. Vanwege de coronamaatregelen hielden mensen geld over en besloten voor een nieuw rijwiel te gaan. Die topdrukte houdt aan. Maar de enorme vraag kan de leverancier niet bijbenen. Door Covid zitten overal ter wereld fabrieken dicht. Zo komt het voor dat er, soms met maanden vertraging, een partij e-bikes wordt geleverd, maar dat de accu nog ontbreekt”, verzucht Bleumink.

Hij denkt dat zijn bedrijf nog nooit zo’n grote orderlijst heeft gehad. En het gaat maar door, terwijl de levering achterblijft. 

'Fietsen is hot,
of het nu op
eigen kracht
is dan wel met
elektrische -
trap -
ondersteuning'

“Zeker”, beaamt Bleumink, “in de winkel lijkt er keuze genoeg. Maar de buffer ontbreekt. Alles wat geleverd wordt gaat direct van de hand. Bovendien is lang niet iedere fiets die we nog in voorraad hebben passend, zowel qua maat als de gewenste kleur. Dan moet je bestellen. En daarin stokt het. Dat geldt niet alleen voor het frame. Ook de levering van bijvoorbeeld accu’s, banden en remmen kent forse vertraging. We gaan daar trouwens nog zeker twee tot drie jaar last van hebben. Covid of niet, de producenten zullen een inhaalslag moeten maken”, weet de Vordense ondernemer zeker.        

Advies
Bleumink, al bijna dertig jaar een vertrouwde naam in de regionale fietsenbranche, heeft het nooit eerder zo zout gegeten. Een enorme vraag waaraan het bedrijf slechts mondjesmaat kan voldoen. Thijs Bleumink geeft de klanten dan ook een welgemeend advies.

“Wacht met de aanschaf niet totdat het fietsseizoen weer begint. Bestel nu! Dat maakt de kans dat je vanaf het komende voorjaar over een nieuw rijwiel beschikt aanzienlijk groter. En mocht de fiets toch al eerder worden geleverd, zet ‘m dan eventueel in de schuur. Dan heb je ‘m maar. Wachten met bestellen tot het voorjaar aanbreekt is in de huidige tijd, zeker nu het coronavirus opnieuw met een opmars bezig is, niet verstandig. Wij zouden het ook graag anders zien. Maar het is nou eenmaal zo.“

Voor wie er straks in zonniger tijden recreatief of sportief op uit wil met een nieuwe fiets, biedt het motto ‘regeren is vooruitzien’ uitkomst. Bleumink nodigt dan ook iedereen uit om nu al een kijkje te komen nemen bij de winkels in Vorden, Eibergen, Brummen of Zutphen. “Al is het maar om een idee te krijgen van wat het beste bij je past. En als je geluk hebt is er misschien direct al wel een fiets of e-bike leverbaar die compleet en al voor jou op maat gesneden lijkt”, zegt de specialist die onder meer de A-merken Gazelle, Batavus, Sparta, Cube, Scott en de exclusief door Profile verkochte rijwielen van Dutch ID in het assortiment heeft. 

“Fietsen is hot, of het nu op eigen kracht is dan wel met elektrische - trap - ondersteuning. Daar willen wij op blijven inspelen. Zo snel als mogelijk is”, belooft Thijs Bleumink.


www.profilebleumink.nl