De eerste selectie van Grol tijdens een avondtraining in Ochtrup. Foto: Theo Huijskes

De eerste selectie van Grol tijdens een avondtraining in Ochtrup. Foto: Theo Huijskes

Eerste selectie van Grol leeft zich helemaal uit in de avonduren

Sport-prestatie-centrum in Ochtrup biedt uitkomst

Door Theo Huijskes

GROENLO - De eerste selectie van SV Grol onder aanvoering van hoofdtrainer William Krabbenborg beleefde afgelopen vrijdag een bijzondere training. De voltallige spelersgroep inclusief begeleiding mocht zich namelijk voor één avond helemaal uitleven in de fraaie sportaccommodatie met de naam SportWerk in het Duitse Ochtrup. Op uitnodiging van Rolugro Pitch Equipment BV in Groenlo werd het uithangbord van SV Grol de gelegenheid geboden om op Duits grondgebied de coronamaatregel met betrekking tot het na vijf uur ’s middags niet meer mogen trainen te doorbreken. Met een van alle gemakken en versnaperingen voorziene touringcar, met achter het stuur ‘Grol’-chauffeur Willem te Kolste, werd er vroeg in de avond koers gezet richting het hypermoderne sportprestatiecentrum in Ochtrup.

Een project om trots op te zijn
Van de partij is ook Rob Oude Luttikhuis, directeur van Rolugro en tevens initiator van dit bijzondere uitstapje. Dit om ter plekke tekst en uitleg te kunnen geven over de door zijn bedrijf uitgevoerde werkzaamheden. “Als kunstgrasleverancier hebben wij in de loop der jaren veel opdrachten weten binnen te halen en dat niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. De opdracht hier in Ochtrup is er wel één om heel trots op te zijn. Het gaat hier niet alleen om drie door ons aangelegde kunstgrasvelden. Ook hebben wij gezorgd voor de boardingnetten, de doelen, alsmede de complete verlichting. Tenslotte was het een uitdaging om onder het kunstgras sensoren te installeren, nodig voor allerlei metingen en diverse spelvormen. Bij de afsluiting van het totale project hebben wij niet alleen de tribunes mogen leveren, maar die ook nog eens mogen bekleden met foam en kunstgras.”

Dit is een bijzonder hechte groep
William Krabbenborg is laaiend enthousiast over het verloop van het uitje. “Dit hadden wij als groep nodig. Let wel, ik heb het voorrecht om trainer te mogen zijn van een bijzonder hechte groep, noem het maar gerust een stel vrienden. De homogeniteit viert in deze selectie hoogtij en dat is belangrijk, zeker omdat de gemiddelde leeftijd van de spelers nog erg laag is. Het is bovendien niet alleen de training die belangrijk is, ook het even met z’n allen op stap gaan, tegelijkertijd je grootste hobby de voetbalsport beoefenen en ter afsluiting ook nog eens een drankje en een hapje doen. Het komt de gehele groep toe.” Aldus de hoofdtrainer van Grol, die met zijn selectie de winterstop ingaat met een vijfde plaats (vijftien punten uit negen gespeelde wedstrijden) op de ranglijst in de tweede klasse J van de KNVB.

De eerste selectie van Grol met begeleiding voor een avondtraining in Ochtrup. Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes