Acties voor Voedsel- en kledingbank

EIBERGEN - De diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen Rekken houdt op dinsdag 4 januari haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk.

Helaas is er ook in het nieuwe jaar behoefte aan voedsel in de vorm van blikken en potten groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, rijst. Maar ook aan toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, douchegel en maandverband. Het stijgen van de prijzen van levensmiddelen en energiekosten maken het er niet gemakkelijker op om rond te komen. Met deze bijdragen kunnen de wekelijkse pakketten worden aangevuld.
Om de energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde en de stijgende benzinekosten voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de uitgiftepunten brengen te betalen kan men ook financieel bijdragen. Er staat een collectebus klaar in de consistorie.
Boodschappenpakketten van de Plus supermarkt; nog een mogelijkheid om iets te betekenen voor de voedselbank is zegeltjes te sparen van de Plus. Ze kunnen worden ingeleverd onder de toren van de Oude Mattheus en bij de Huve, in de brievenbus.

Kledingbank
Schone, liefst eigentijdse kleding kan men brengen voor de kledingbank. Ook hieraan is grote behoefte.
De inzameling vindt plaats in de consistorie van de Oude MattheĆ¼s aan de Grotestraat. Er staan vrijwilligers klaar van 10.00 tot 11.30 uur om de bijdragen in ontvangst te nemen.
Voor meer info: www.kledingbankwinterswijk.nl of www.voedselbankachterhoek.nl.