Podium Eibergen snoept mee uit Cultuurfonds Gelderland

ARNHEM - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 227 projecten ondersteund. Daarmee werd er ruim 750.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. Een van de gelukkigen was de Stichting Podium Eibergen, dat een bijdrage van 4000 euro kreeg ten behoeve van het Kamermuziekfestival Eibergen.

Eibergen viel in de prijzen in het laatste kwartaal van dit jaar, als een van de 41 nieuwe projecten die een deel kregen van de bijna 140.000 euro die werd toegekend. Zoals gebruikelijk waren de toekenningen zeer divers. In dit kwartaal liepen deze uiteen van een nieuwe kunstroute van Ubbergen naar Beek en verschillende muziektheaterproducties tot de restauratie van huis Wylerberg en het vergroenen van schoolpleinen. De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde is te vinden op onderstaande website.

De regio kreeg nog meer bijdragen van het Cultuurfonds. Zo ontving Stichting De Boelekeerl in Zelhem 2.500 euro voor de vervanging/herbouw van de infohut. De Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria in Harfsen kreeg 934 euro voor de aankoop van een Marimba Solist, 4,3 octaafs. De Bernard Weenink Stichting in Groenlo mocht zich verheugen in een bijdrage van 5.000 euro voor een tentoonstelling bij het Achterhoekse Openluchtmuseum Erve Kots bij Lievelde.

De helft van dat bedrag, 2.500 euro, mocht muziekvereniging Crescendo in Ratum besteden aan de aankoop van uniformen en de Vereniging Penta Winterswijk kreeg 400 euro voor de aankoop van apparatuur: een videocamera met benodigdheden (microfoon, stabilisator, kunstlicht en vervoertas). Een forse bijdrage was er tenslotte voor de Stichting Promotie Zutphen: deze ontving 4.825 euro voor het multidisciplinair project Stadsavontuur Zutphen).

Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij deze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doet het fonds met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdragen van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van alle donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Nieuwe aanvragen
Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Nieuwe verzoeken voor bijdragen aan mooie projecten in Gelderland kunnen digitaal worden ingediend. Op de website staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.


www.cultuurfonds.nl/gelderland