Zilveren Kruis schrikt van klachten

IN KADER GRAAG !!!! 


Zilveren Kruis schrikt van klachten

Een woordvoerster van Zilveren Kruis reageert geschrokken op de klachten van de huisartsen. Dat de verzekeraar niet bereikbaar zou zijn voor huisartsen wordt ontkend. De letterlijke reactie luidt: "Voor zorgaanbieders zijn we bij Zilveren Kruis op verschillende manieren bereikbaar. Er is een speciaal team dat per mail en telefonisch bereikbaar is voor algemene vragen over declareren en contracten. Daar werken overigens geen studenten."

En verder: "In onze kernregio’s hebben we ook zorginkopers die op verschillende manieren contact hebben met de regio-organisaties en ook bij vragen beschikbaar zijn. Van bezuinigingen op de huisartsenzorg is bij Zilveren Kruis geen sprake. Voor verzekerden is het van belang te weten dat men altijd naar zijn eigen huisarts kan. Ook komend jaar. Zilveren Kruis zal komend jaar tientallen miljoenen extra investeren in de huisartsenzorg om huisartsen te ondersteunen bij de toenemende zorgvraag. We zullen contact opnemen met de betreffende huisarts(en) in onze regio om te bespreken welke extra informatie nodig is."

En ten slotte wordt de opmerkingen van de artsen over winstmaximalisatie en winstuitkering betwist. "Zorggeld blijft bij ons gewoon binnen zorg", zo is het weerwoord.