Mark Donker. Foto: PR
Mark Donker. Foto: PR

Skopein Wivoc maakt werk van de toekomst

Algemeen

WINTERSWIJK - Samen de sport versterken in de regio. Een mooie uitdaging waar volleybalvereniging Skopein Wivoc samen met haar partners én de Nederlandse Volleybalbond werk van gaat maken. Door gezamenlijk te investeren in een professionele kracht, geeft Wivoc invulling aan de gedeelde ambities om de vereniging en de sport in de regio te versterken. 

De vrijwilligers zijn binnen het verenigingsleven van onschatbare waarde. Dit geldt ook voor de vrijwilligers die actief zijn voor Skopein Wivoc. Ze verzorgen de trainingen voor de jeugd, de algemene ledenvergadering, fluiten wedstrijden, organiseren (bedrijfs)toernooien noem maar op. Echter wordt het steeds lastiger om samen met de vrijwilligers aan alle eisen en vragen invulling te kunnen geven, laat staan dat er voldoende ruimte is om invulling te geven aan de ambities die Wivoc als club op de plank heeft liggen. 

Door de handen ineen te slaan en door gebruik te maken van de ondersteuning vanuit de Nederlandse Volleybalbond, Achterhoek in Beweging, Rabobank en samen te werken met Orion Doetinchem kan Wivoc werken aan de gedeelde ambities. 

Wat betekent dit concreet voor Wivoc? Een aantal uren per week is Marc Donker beschikbaar om trainers, commissies en bestuur te ondersteunen op diverse vlakken. Te denken valt hier aan scholentoernooien, opleiden en begeleiden van trainers, zowel in de zaal als op het zand, maar ook het organiseren van volleyballessen op de basisscholen. Veel activiteiten buiten de vereniging zijn gericht op het onder de aandacht brengen van de volleybalsport als aanloop naar het WK-dames 2022. Dit toernooi wordt grotendeels in Gelderland (Gelredome Arnhem) afgewerkt en in de Achterhoek zullen vier teams worden ondergebracht. Na het WK is het nog niet afgelopen met de activiteiten want minimaal gedurende een jaar nadien zullen de opgestarte acties worden gecontinueerd. Dit allemaal binnen de grenzen van de acht samenwerkende Achterhoekse Gemeenten met het doel inwoners meer te laten bewegen bijvoorbeeld door te volleyballen.

Wie kennis wil maken met de volleybalsport is welkom op dinsdagavond in de sport- en turnhal om te kijken. De jeugd traint vanaf 16.30 tot ongeveer 19.00 uur (afhankelijk van de leeftijd) aansluitend starten de senioren. Meer informatie is te verkrijgen via een mail naar info@wivoc.nl of bezoek de website www.wivoc.nl.