Ton Abbink met dochter Marjon in de winkel die binnenkort dicht gaat. Via Facetime is ook dochter Sandra aanwezig.  foto Lineke Voltman
Ton Abbink met dochter Marjon in de winkel die binnenkort dicht gaat. Via Facetime is ook dochter Sandra aanwezig. foto Lineke Voltman

Ton Abbink van Juwelier Sellink gaat met welverdiend pensioen

Algemeen

Meest waardevolle spullen te koop via webshop 

Door Lineke Voltman

WINTERSWIJK - Na 103 jaar komt er een einde aan de fysieke winkel van Juwelier Sellink in de Meddosestraat. Eigenaar Ton Abbink heeft besloten het wat kalmer aan te gaan doen. In 2019 kreeg de winkel nog het predicaat Hofleverancier uitgereikt vanwege het eeuwfeest. De winkel sluit maar daar komt een webshop voor in de plaats. Een gesprek met de eigenaar en dochters Marjon en (via Facetime) Sandra.

“Ik vind het wel moeilijk om te stoppen want dat betekent geen klokken en horloges meer repareren, geen sieraden meer maken. Maar ik word binnenkort 69 jaar en voor mij is nu de tijd gekomen om af te bouwen, “ aldus Ton. Marjon vult aan: “Waar wij de laatste tijd tegenaan liepen was het feit dat het zo ontzettend druk was in de winkel met reparaties dat we dat niet meer aankonden, we hadden het idee om langzamerhand af te bouwen maar dat was niet te doen. Ook gezien de leeftijd van onze vader en omdat we wisten, samen met hem, dat hij dat zelf niet zo makkelijk zou doen, hebben mijn zussen en ik, samen met hem, eind vorig jaar de keuze gemaakt om te stoppen.”

Veel artikelen in de collectie 
“De eerste vraag die opkwam toen besloten was te stoppen was: wat gaan we doen met de voorraad?”, aldus Sandra, “Je kunt het natuurlijk omsmelten, maar dat is zo zonde. Er zitten prachtige antieke en vintage sieraden bij en in de huidige duurzame maatschappij past dat al helemaal niet. Daarbij komt nog dat vader in de afgelopen 50 jaar nog heel veel bijzondere sieraden apart gelegd heeft, waarbij hij het idee had dat hij daar nog wel een keer wat mee ging doen als hij meer tijd had, maar dat is er niet van gekomen. “

Webshop
Inmiddels is er een webshop in de lucht waar de meest mooie en waardevolle spullen voor de verkoop worden aangeboden. Sandra: “Het is een unieke collectie van oude zakhorloges, antieke ringen en kettingen met onder andere bloedkoraal, smaragd en parels. Op dit moment staan al zo’n 150 stuks op de webshop maar er ligt nog een aanzienlijk aantal te wachten om ook online gezet te worden. Ton heeft ieder sieraad getaxeerd en geprijsd. Het is een hele mooie collectie geworden voor een mooie prijs.”

Uitverkoop 
Een groot deel van de voorraad gaat vanuit de winkel in de uitverkoop. Marjon: “Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober is de winkel geopend en daarna iedere zaterdag. We beginnen met de uitverkoop van de horloges omdat we denken dat hiervoor veel belangstelling is. Dan volgen successievelijk de andere productgroepen als zilver, edelstenen, goud, bloedkoralen en parels.” Ton vult nog aan: “Geïnteresseerden kunnen vooraf de etalages bekijken en eventueel een artikel reserveren via email en dan op zaterdag tijdens de openingsuren ophalen.”

Atelier
De winkel wordt een atelier en blijft de plek waar Ton nog af en toe te vinden zal zijn. “Ik ga nog op afspraak de inkoop van goud en zilver doen. Particulieren kunnen hier dan hun oude sieraden en munten ter taxatie aanleveren en eventueel verkopen. Daarnaast ga ik nog wat projecten voor mezelf doen en ik blijf betrokken bij de website.” Sandra: “Het is zijn passie en en dat nooit verdwijnen.”  


www.sellinkjuwelier.nl

info@sellinkjuwelier.nl