Gerard en Wil doorkruisten Afrika in de camper. Foto's van de reis zijn te zien in Wereld van Wenters Foto: PR
Gerard en Wil doorkruisten Afrika in de camper. Foto's van de reis zijn te zien in Wereld van Wenters Foto: PR

Nieuwe expositie in museum Wereld van Wenters

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 25 september tot en met 15 januari 2022 is in museum de Wereld van Wenters de foto-expositie ‘From here to…? Een reis door Afrika in foto’s’ van Gerard Rooks te bezichtigen.

Deze tentoonstelling is een verslag in foto’s van de diverse reizen die Gerard en echtgenote Wil Kruis maakten door Afrika. Dat deden deze Winterswijkers met een behoorlijk stevige camper. Daarmee werden in de loop der jaren grote delen van het Afrikaanse continent doorkruist. Veelal over slecht begaanbare wegen. Onderweg maakte Gerard schitterende foto’s van het landschap waar ze doorheen reden. Natuurlijk ook van allerhande wilde dieren en van de inwoners. Vaak hadden ze bijzonder interessante ontmoetingen met de lokale bevolking. De foto’s illustreren de verhalen van hun ontmoetingen en avonturen. De verslagen van hun reizen zijn te lezen op www.knak.nl.

Aan deze tentoonstelling is een speciale actie gekoppeld: Leden van fotoclubs in Winterswijk en wijde omgeving hebben op vertoon van hun lidmaatschap van de club vrij entree.

Museum de Wereld van Wenters, Meddosestraat 38 tot en me 42 in Winterswijk, is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, ook op koopzondagen. Entree bedraagt 4 euro.