Afbeelding

Spelen in de oehoe in het Vrijheidspark

Algemeen

WINTERSWIJK - Midden in het Vrijheidspark staat sinds korte tijd een prachtig speeltoestel in de vorm van een 4,5 meter hoge Oehoe.

Door Lineke Voltman

Samen met leerlingen van basisscholen uit Winterswijk opende wethouder Henk Jan Tannemaat zaterdag officieel de oehoe. In een grote kuil werd een tijdcapsule begraven met daarin tekeningen en knutselwerken van leerlingen. De opdracht was daarbij om door middel van die tekeningen te laten zien hoe zij dachten dat de wereld er over 50 jaar uit zou zien. Tegen die tijd zal de capsule opgegraven worden en dan blijkt of de huidige leerlingen goede voorspellingen hebben gedaan.
Een van de leerlingen die een tekening heeft gemaakt is de 11-jarige Joel, leerling van de St. Jozefschool. “Ik heb een vliegende auto getekend want ik denk dat die er dan wel zijn, verder hoop ik op veel groen.” Ook de 11-jarige Esmee van dezelfde school heeft een vliegende auto getekend maar ook zonnepanelen, windmolens en robots. “Ik heb hier voor gekozen omdat ik denk dat de wereld er dan zo uit ziet.”
Wethouder Tannemaat vindt de in Denemarken gemaakte uil een prachtige aanvulling op het Vrijheidspark. ”Kinderen kunnen via verschillende obstakels en routes omhoog klimmen, om helemaal bovenin door de ogen van de uil naar Winterswijk te kijken.”

Leerlingen leggen de tijdcapsule in de kuil, die over 50 jaar weer opgegraven wordt. Foto: Lineke Voltman
Leerlingen leggen de tijdcapsule in de kuil, die over 50 jaar weer opgegraven wordt. Foto: Lineke Voltman