Burgemeester van Bengevoord luistert naar de verhalen van Veteranen. Foto: PR
Burgemeester van Bengevoord luistert naar de verhalen van Veteranen. Foto: PR

Inloophuis Veteranen Winterswijk weer open

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook de oorlog tegen vijand Covid-19 heeft de Winterswijkse veteranen niet ongemoeid gelaten. Terwijl het virus in de wereld ongenadig om zich heen sloeg, en vele slachtoffers maakte, hebben de veteranen niet één keer gebruik kunnen maken van de prachte nieuwe locatie; Cultuurcentrum Boogie Woogie Roelvinkstraat 2, dichtbij het hart van Winterswijk. Een aantal veteranen heeft zich anderhalf jaar thuis ‘ingegraven’ om te overleven en kunnen nu weer genieten van hun welverdiende pensioen. Het bestuur van de Stichting Veteranen Winterswijk was de afgelopen tijd al aan het nadenken over een heropening van het inloophuis op de nieuwe locatie.

De uitnodiging van burgemeester Joris Bengevoord voor een  gesprek de (oud) Winterswijkse veteranen kwam dan ook precies op het juiste moment, volgens het bestuur.

De opkomst van de veteranen was erg hoog. Brigadegeneraal Dubbeldam, die ook twee maal in Afghanistan gediend heeft, en een vertegenwoordiger van het Veteraneninstituut (tevens veteraan), hadden ook de moeite genomen om naar Winterswijk Kotten te rijden om de Winterswijks veteranen, na al die ellendige beelden in Afghanistan, moreel te ondersteunen. Zodoende kreeg iedere veteraan de kans om zijn persoonlijke ervaringen te vertellen en te luisteren naar de verhalen van zijn mede veteranen. Het werd een hele zinvolle bijeenkomst.

Op zaterdag 25 september opent het bestuur de deuren van de nieuwe locatie. Deze avond zal in het teken staan van gezellig samenzijn en ideeën uitwisselen voor de toekomst. Alle Winterswijkse Veteranen, inclusief partner en overige belangstellenden zijn van harte welkom.

.