de Duofiets. Foto: Lonneke Ruesink
de Duofiets. Foto: Lonneke Ruesink

WUh vraagt aandacht voor Sportcafé en Samenrijderspunt

WINTERSWIJK - Dinsdag 29 september nodigt de Winterswijkse Uitdaging de sportverenigingen en andere geïnteresseerden uit voor het sportcafé. Omdat het afgelopen jaar de sportbestuurders en ook de trainers elkaar vooral digitaal gezien hebben staat het elkaar ontmoeten deze avond centraal. Vooral ook om elkaar nu niet eens in een sportkantine of vergaderzaal te ontmoeten wordt dit sportcafé gehouden in het restaurant van Golfbaan de Voortwisch. Centraal onderwerk zal dan zijn. Pedagogisch sportklimaat maar hoe. Om iets over dit onderwerp te vertellen zal Domien Esselink in gesprek gaan met de directeur van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Marieke van der Plas en met Jefta Bresser, hoofd jeugdopleidingen van vv de Graafschap. 

Samenwerking Graafschap College en het Samenrijderspunt
Elke donderdag en vrijdag kunnen inwoners, die zelf niet mobiel zijn, gebruik maken van de duofietsen. Op deze dagen zijn leerlingen van het Graafschap College aanwezig om samen met een inwoner die zelf niet mobiel is en toch graag buiten wil zijn, te gaan fietsen.
Dus als je aangewezen bent op een aangepaste fiets en heb je zelf daarover niet de beschikking, leen dan een fiets van het Samenrijders. Ook als je in je netwerk niemand hebt die met je wil of kan fietsen meld je dan aan bij het Samenrijderspunt. Het Samenrijderspunt zorgt dan voor een vrijwilliger. Het Samenrijderspunt is net als het Kluspunt, het Servicepunt en het Vrijwilligerspunt onderdeel van de WUh (Winterswijkse Uitdaging). De WUh is de maatschappelijk makelaar van Winterswijk en is gevestigd in BoogieWoogie, Roelvinkstraat nr. 2. Telefoonnummer 0543 – 200026.