Beeldentuin De Holtdrost. Foto: Frank Vinkenvleugel
Beeldentuin De Holtdrost. Foto: Frank Vinkenvleugel

Beeldentuin De Holtdrost stopt

Beeldentuin De Holtdrost stopt

DE HEURNE - Beeldentuin de Holtdrost aan de Geunstraat 2 in het Achterhoekse De Heurne in de gemeente Aalten beÃĢindigt haar activiteiten per 27 september 2021. 

De Holtdrost heeft vijf jaar als expositielokaliteit vele beeldende kunstenaars uit Nederland en Duitsland een mooi podium geboden om hun werk aan het grote publiek te tonen. In de afgelopen vijf jaren hebben pakweg 4.500 kunst- en tuinliefhebbers gratis kunnen genieten van een grote diversiteit beeldende kunst gemaakt van brons, glas, keramiek, metaal, hout en steensoorten, te midden van bijzondere grassoorten in de fraai aangelegde tuin. 

Reden voor de sluiting van de beeldentuin is volgens Joep Veldkamp onder andere dat de tuin een totale revitalisering dient te ondergaan, niet zo zeer qua infrastructuur, maar dat de vele soorten siergrassen een verjongingskuur moeten ondergaan.
Een andere reden is de aanslag die het openstellen van de tuin pleegt op de tijd van de initiatiefnemers.

Daarnaast de dagelijkse inspanning om in de tuin een optimale presentatie van meer dan 70 kunstwerken te realiseren. Ook het gebrek aan support binnen de gemeente heeft invloed gehad op het besluit.
Joep geeft aan dat de initiatiefnemers en uitbaters van de beeldentuin de kunstenaars dankbaar zijn voor het willen exposeren in de tuin en voor de vele gasten die de tuin hebben bezocht.