Jubileumconcert De Berkelzangers en Seniorenorkest De Achterhoek

BORCULO - Zondag 6 november wordt in het Muziekcentrum Borculo een uniek concert gegeven door De Berkelzangers en het Seniorenorkest De Achterhoek, met als motto 'Met mekare'. Beide verenigingen vieren een jubileum: 25 jaar van De Berkelzangers en 30 jaar van het Seniorenorkest.

De Berkelzangers is een mannenkoor met ongeveer veertig leden, inclusief een eigen combo uit de gemeente Berkelland en omgeving. Het brede repertoire bestaat uit liederen uit zowel de hoek van shanty, Egerländer, evergreens, caribbean, pop. Veel zijn meezingers in meerdere talen en dialect. Dirigent is vanaf de oprichting Lodewijk van Houwelingen.
Seniorenorkest De Achterhoek bestaat uit ruim 45 muzikanten in de leeftijd vanaf circa vijftig jaar afkomstig uit de gehele Achterhoek. Het is een compleet harmonieorkest waarbij alle geledingen goed zijn bezet. Het repertoire is net als bij het koor niet onder één noemer te vangen. De muzikanten laten de bezoekers genieten van verschillende muziekstijlen van klassiek, film tot pop, waarbij een mars uiteraard niet zal ontbreken. Dirigent is Willem Loff.
Aan het eind van het programma wordt er gezamenlijk opgetreden met bekende Nederlandstalige - en Egerländer-nummers.
Een gezellige zaalindeling zal bijdragen aan deze muzikale middag, die begint om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur. Onder het motto: 'Wie iets te vieren heeft trakteert', is de entree gratis. Een vrijwillige gift wordt uiteraard op prijs gesteld.